Wpis z mikrobloga

Nie mogę dostać się do biosu, włączam komputer - nie pokazuje się zupełnie nic, dopiero po chwili pokazuje się obraz, ale to już pulpit. Jak przy włączaniu komputera klikam del słychać piknięcie, że uruchomiłem bios, ale tak jak juz pisałem - nie ma obrazu... Jakieś rady? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#komputery
  • 38
  • Odpowiedz
@sezan: odłącz wszystko, dyski, pamięci usb itp

zostaw klawiature

sprawdz czy uzywasz odpowiednich klawiszy funkcyjnych, sprobuj szczególnie F8, F12, F1, Del

Zresetuj BIOS, wyciągnij baterie na dobe albo sprawdź jak w zależności co to za urządzenie laptop / płyta główna

Jak nie zadziała to przelutuj układ pamięci ROM na którym siedzi BIOS.

Mam nadzieję że pomogłem
  • Odpowiedz
18+

Zawiera treści 18+

Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

• 2
@sezan podłącz monitor do innego gniazda na płycie czy karcie. W nowych płytach jest też opcja ustawienia w Windows, żeby przy następnym uruchomienie wszedł do biosa z automatu.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@ulath @AngryBeaver hehe, też powinienem na to wpaść. Teraz mam innym problem. Miałem win 10, chciałem zainstalować 7, jako że wcześniej nie mogłem dostać się do tego biosu odpaliłem instalacje na włączonym komputerze, poszedłem do kuchni, wracam a tu czarno, nie wiem co się stało i w tym momencie popełniłem duży błąd - wyłączyłem komputer. Jak go włączyłem kabel od monitora siedział już w płycie głównej. Teraz nie mogę ani dokończyć instalacji
sezan - @ulath @AngryBeaver hehe, też powinienem na to wpaść. Teraz mam innym problem...

źródło: comment_tlU2IL1xWMgaImo46XrAQRwf1FLXoG8K.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 1
@sezan nie masz win 7 na pendrive? Tej instalacji już raczej nie dokonczysz. A jak zmieniłeś partycje to pewnie 10 też już nie odpalisz
  • Odpowiedz