hej możecie polecić jakieś dobre książki na zimową porę? Szalenie brakuje mi czegoś na długie wieczory :) Czytałam już (całe sagi): Achaję, wiedźmina, diunę, metro 2033 i 2034, grę endera, pana lodowego ogrodu, grę o tron, władcę pierścieni i hobbita, lód i inne, których chyba nie warto wymieniać.
@madeinhome: Joe Abercrombie. Trylogia pierwsze prawo. Patrick Ruthfuss. Imie wiatru. Malazanska ksiega poleglych Eriksona. Opowiesci z Mekhanskiego pogranicza Wegnera.
@madeinhome: Cykl Diabłu ogarek Lewandowskiego, Hyperion, Gołkowskiego Stalkery, Autostopem przez Galaktykę, cykl Świata Dysku Pratchetta, Czarna Kompania
@sikzmiednicy: brzmi ciekawie :) @Vladimir_Kotkov: wszystko w epubach czytam :) @JohnMarkII: oglądałam film (ale nie jestem pewna, czy został on nakręcony na podstawie powieści)
Podobno ekranizacja słabo oceniania, cóż, mnie się bardzo spodobała. Książka niestety leży u mnie na półce jeszcze nieprzeczytana, ale ufam, że będzie jeszcze lepsza jak wersja kinowa. ;-)
Przypominam, że Iran to ruskie pachołki. Izrael jest jaki jest, ale jest naszym sojusznikiem i sojusznikiem USA. Kibicowanie w tym sporze Iranowi jest zdradą stanu i byciem pożytecznym idiotą xDDDD
Achaję, wiedźmina, diunę, metro 2033 i 2034, grę endera, pana lodowego ogrodu, grę o tron, władcę pierścieni i hobbita, lód i inne, których chyba nie warto wymieniać.
#czytajzwykopem #ksiazki #fantastyka
Komentarz usunięty przez autora
Patrick Ruthfuss. Imie wiatru.
Malazanska ksiega poleglych Eriksona.
Opowiesci z Mekhanskiego pogranicza Wegnera.
@Vladimir_Kotkov: wszystko w epubach czytam :)
@JohnMarkII: oglądałam film (ale nie jestem pewna, czy został on nakręcony na podstawie powieści)
Komentarz usunięty przez autora
Podobno ekranizacja słabo oceniania, cóż, mnie się bardzo spodobała. Książka niestety leży u mnie na półce jeszcze nieprzeczytana, ale ufam, że będzie jeszcze lepsza jak wersja kinowa. ;-)
+ popieram proponowane: Kroniki Czarnej Kompanii i Malazańską Księge Poległych. Na "kilka wieczorów" powinno wystarczyć :)