Wpis z mikrobloga

#lodz #toya #internet #informacja

Dbałość o wysoką jakość świadczonych przez nas usług, to jeden z głównych naszych priorytetów. Aby zrealizować kolejne podwyższenie prędkości pakietów internetowych w dniu 1 lutego, konieczne jest przeprowadzenie prac rekonfiguracyjnych. W związku z tym w nocy z 30 na 31 stycznia od godziny 1:00 do 6:00 korzystanie z usług może być utrudnione.
  • 19
  • Odpowiedz
@blogerbezbloga: Serio? Toya to nadal najlepsza sieć w mieście.
@Raffael: Ej. Ale to sa jakieś jaja? Lekki jest droższy od Startu? To po co wogóle nadal istnieje?
Ja sie tam w sumie cieszę. Im więcej podwyższą tym lepiej przejść na niższy pakiet i zaoszczędzić trochę hajsu :-)
@Storczycki: Co cio słabo ściąga? Mi na ToyaNnet kiedy chciałem szło całe łącze pierwsza klasa a czasem nawet ciut
  • Odpowiedz
Dbałość o wysoką jakość świadczonych przez nas usług, to jeden z głównych naszych priorytetów.

@4pietrowydrapaczchmur: Dobry żart. Nikomu już chyba nie jest potrzebna zwiększana co roku prędkość, mogliby w końcu zapewnić stabilne łącza i normalnie działającą infolinię :\
  • Odpowiedz
@vind: Kilka razy do nich dzwoniłem i nie narzekam choć ja mam do nich darmowe więc mogę poczekać gdy jestem np. 3 w kolejce. na internet tez nie narzekam. W centrum praktycznie zawsze mam internet (tzn 99,999% czasu nawet w nocy). Chyba e chodzi ci o jakies lagi i inne sprawy związane z grami online w które sa mi nieznane bo w gry online nie grywam.
  • Odpowiedz
@4pietrowydrapaczchmur: Infolinia działa tylko w dzień, natomiast parę razy podczas awarii internetu po prostu wyłączali infolinie żeby nikt nie dzwonił. Ping również jest niestabilny, prędkość niższa niż zapowiadana jednak da się to przeżyć. Ja granica Centrum i Widzewa, budynek w którym sami kładli instalacje pod internet i który mają praktycznie na wyłączność, a internetu mimo to dosyć często nie ma :\
  • Odpowiedz
@carving85: chyba jesteś szalony, że 180 mbitów braknie Ci do tego co napisałeś. No chyba, że używasz wifi, to 180 mbitow widziałeś jedynie na tym obrazku. Do tych zastosowań 50 mbit w zupełności wystarczy (jeszcze zostanie).
  • Odpowiedz
@l1ght: Komputery po kablu reszta po wifi.
1. komputer-Odpalony jakiś stream w 1080p, często do tego jakaś muzyka, dodatkowo jakaś gra z multi do tego dochodzi też przeglądanie innych stron.
2. komputer podobnie będzie, często odpalony stream plus muzyka w tle plus gra.
Na tv odpalony netflix czy inne filmy z neta.
Jeszcze ja często mam tak że leci mi kilka streamów na raz które tylko wyciszam, pewnie że mogę zatrzymywać ale po
  • Odpowiedz
@carving85: router, który ogarnie QoS i po temacie, ale nadal widzę przerost nad treścią. Napisałeś własnie, że we dwójkę JEDNOCZESNIE:
1) Oglądacie 2 streamy na 2 róznych urzadzeniach
2) Gracie na 2 róznych urządzeniach
3) Sluchacie muzyki na 2 różnych urzadzeniach
A no i jeszcze oglądacie w tym samym czasie netflixa w telewizorze.
Współczuje sąsiadom ( ͡° ͜ʖ ͡°). A tak na poważnie fajnie to sobie
  • Odpowiedz
@l1ght: Jest w tym coś dziwnego że ja używam swojego pcta a różowy swojego i robimy te rzeczy jednocześnie?

Jedynie przyznam się że odpalony tv w tle to rak... którego musimy się pozbyć.
  • Odpowiedz
@l1ght: Swojego czasu potrafiłem oglądać dwa streamy(oczywiście nic naukowego na czym trzeba by się bardzo skupić) jednocześnie plus muzyka w tle i jakaś tam mało zajmująca gra :D.

Ale takiej godziny słuchania relaksem bym nie nazwał.

No i pewnie QoS by ogarnął tak miałem jak miałem 60. Ale to po prostu wygoda w tym że zawsze jest zapas. Plus to że jak pobieram coś ze steama to leci mask prędkością
  • Odpowiedz