Wpis z mikrobloga

@Caly_na_bialo: ech, czytanie nie jest twoją mocną stroną....
Razem z tymi co plusują najwidoczniej staramy się rozumieć sens twojego pytania, ponieważ... zawsze się rysuje w trakcie działania programu (no bo przecież nie po jego zamknięciu), więc zwyczajnie te pytanie nie ma żadnego sensu, jak coś potrzebujesz, to pisz to dokładniej, sensowniej...
  • Odpowiedz
@Caly_na_bialo: może podaj kod czy coś, bo niezbyt rozumiem o co ci chodzi, nie wiem czy wina tego jak napisałeś czy mojej wiedzy i godziny.
OpenGL to przecież dość niskopoziomowa zabawka, rysujesz co chcesz, rysujesz klatkę swapujesz bufor i tak w kółko, więc o co chodzi z dodaniem nowego elementu? co to za element, może też jakiś przykład tego co masz, a co chcesz osiągnąć.
Ale tak to... jest 3
  • Odpowiedz
  • 0
@GotoFinal Mam symulator manipulatora RRR. Chciałem stworzyć funkcję która po kliknięciu na przycisk jedzie do pozycji początkowej a potem zaczyna zataczac kręgi (jednocześnie rysując kreskę w końcówce manpiulatora) zmieniając wartości poszczególnych kątów w przegubach, a w efekcie końcowym dostać narysowana przestrzeń roboczą
  • Odpowiedz
  • 0
@kalectwo pytanie jest jak to zrobić? Dajmy przykład. Robot jedzie od 0 do 180st przez 2000 pkt po okręgu. Jak zrobić żeby w każdym punkcie iteracyjnym utworzył się punkt, czy kolejna część lini ?
  • Odpowiedz
@Caly_na_bialo: normalnie, robisz wektor punktów. rysujesz pierwszy, przesuwasz robota, dodajesz nowy punkt do zbioru, czyścisz ekran, rysujesz dwa punkty. znowu dodajesz nowy punkt do wektora, czyścisz, rysujesz 3 punkty, et cetera.
  • Odpowiedz
@Caly_na_bialo: tak, potrzebujesz jakieś reprezentacji tego co do tej pory narysowałeś, a to będzie najprostsze. jak coś się zmieni to od nowa walisz glverteksami czy bufferdata czy co tam do rysowania używasz.
  • Odpowiedz