Wpis z mikrobloga

Szukanie w internecie informacji na temat usterki w samochodzie jest jak szukanie porady medycznej. Delikatnie boli brzuch? 15 minut i już wiesz, ze masz raka. Coś szura w kole - prosta sprawa do wymiany rozrząd, łańcuch zaworki srorki chuje muje dzikie węże, k---a panie na złom od razu ()
  • 60
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@riizzlaa: mi się wydaje , że jak klocki zmieniał to zrobił to źle. Proponuje jeszcze raz rozebrać i sprawdzić docisk. Miałem podobną rzecz po wymianie klocków.
  • Odpowiedz
@bartek555: wiem o tym, nie do końca się wyraziłem precyzyjnie, bo ja byłem przygotowany na wymianę wszystkich ale mechanik u którego byłem powiedział ze tylko ta eska do wymiany a tego dolnego nie zauważył baran XD
No i dzięki temu ze tyle n------i to na dobrych kapciach naprawdę fajnie się ja prowadzi :)
  • Odpowiedz
@bartek555: tylny wahacz 70 / 50 wymiana
Przedni s wahacz 50 / 50 wymiana
Tylne łożysko 60 / 40 wymiana
Felgi 80 używane (za 4 te srebrne 18") + 2 prawie nowe opony gratis
To co mi robią teraz 90 nie wiem jaki stosunek cześć/robota

Razem £490 jak na razie podkreślam JAK NA RAZIE ;)
  • Odpowiedz
@bartek555: Aha No i przy okazji zrobiłem jej serwis i wymieniłem pasek to dolicz jeszcze £140 za wszystko a w przyszłym tygodniu będę jeszcze robił napinacz tez Ok 80-100 za całość No i finalnie będę musiał zajrzeć do rozrządu :/
  • Odpowiedz
@bartek555: Nie mogloby bo ova wymienione wahacze byly wygiete, made lozysku mialem luz, obie lewe felgi wygięte jak miałem dać 60 za prostowanie to już wolałem komplet cały bo nie wiadomo czy nie było jakichś mikropęknięc a szkoda jakby mi jebly przy 120mph, pasek mi się ślizgał już wiec od razu wymieniłem tak samo serwis i tak bym musiał zrobic, a napinacz chce zmienić bo mam takie cykanie jakby na
  • Odpowiedz
@bartek555: No i przede wszystkim to jest zawieszenie wiec nie ma co januszowac, robię czasem długie trasy lubię tez ja pogonić wiec każda wymieniona rzecz to na moja korzyść tak czy siak a jednak to już 13 latka jest
  • Odpowiedz
@riizzlaa: o c--j, to jest tak prawdziwe ze az sie zalogowalem zeby dac +

Ostatnio sobie szukałem wady auta xxx, to co ludzie p------ą to aż głowa mnie rozbolała. Dla nich kazde auto po 150k to juz rozrządy i napinacze do napraw... "Janusz to weź se łod razu wymień pompe wody bo one 20k max wytrzymajo, kup se zamiennik firmy gównix.sa je lepsze nisz ordżinal. Boje sie wpisać o problemach
  • Odpowiedz
@Mariusz_templariusz: z tym łańcuchem to tak napisałem pod wpływem chwili akurat bo od tematu do tematu trafiłem tez na problemy z rozrządem bo szukałem szuranie z koła szumienie itp No i gdzieś trafiłem na cykanie i zacząłem podążać za wątkiem, a wole sobie to sprawdzić i Ew. Od razu zrobic Niżne później płakać w trasie ze mi silnik w------o przez maskę XD

Ale generalnie rozrzut porad na takich forach to
  • Odpowiedz