Wpis z mikrobloga

Mircy, mam problem. Po formacie kompa nie mogę uruchomić niektórych programów (np. After Fx, Maya itp). Pojawia się błąd 0xc000007b. Wgrałem wszystko co było dostępne - sterowniki, directX, MS visuale itp.

Sprawdziłem to programem dependency walker i prawdopodobnie to wina dllów, które są w x86 zamiast x64. Jest ich dość sporo (na oko ze 100).

Czy dobrym rozwiązaniem będzie pościągać wersje x64 i powgrywać do system32?
Czy można to zrobić szybciej niż szukanie po kolei każdego pliku?

#programowanie ##!$%@? #pomocy
Hombre_Muerto - Mircy, mam problem. Po formacie kompa nie mogę uruchomić niektórych p...

źródło: comment_56guYzoJNIXnySnJhXNiNwbQEytg2bW8.jpg

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Hombre_Muerto: reinstall lub trzeba przenieść wszystkie potrzebne dll'e ręcznie. Na pewno nie wszystkie są potrzebne, ale przy tym errorze często nie są wypisywane, których brakuje. Musiałbyś doczytać, które są potrzebne do startu i być może trzeba będzie tylko kilka skopiować/dołączyć
  • Odpowiedz
@Hombre_Muerto: to nie będą redisty visualowe? Wersje x86 i x64 mogą być zainstalowane obok siebie (a nawet powinny), bo ich wymagana wersja zależy od tego czy aplikacja jest 32/64 bitowa, a nie system. Redisty oczywiście do odpowiednich wersji visuala. Ewentualnie .NET do zainstalowania spod panelu sterowania.
  • Odpowiedz
@Hombre_Muerto: Prawym na przycisk start (albo ikonę komputera w zależności od tego który to system) => system, robisz screena tego okienka opisującego system operacyjny i wrzucasz tutaj.
  • Odpowiedz