Wpis z mikrobloga

@fly_ Hala Cracovii najlepsza, fajna alejka jest w Parku Jordana

@4d1n: co hala to hala - no i rozmiar lodowiska większy niż gdziekolwiek indziej (no, pewnie na Arenie jest większe ale tylko czasami otwierają).
@enron Na Arenia jest dokładnie taka sama tafla - przepisy europejskie :). Ale trzeba przyznać, że do lodowiska na Cracovii żadne pod gołym niebem nie ma startu. Największe i z najlepszą jakością lodu.
Największe i z najlepszą jakością lodu.

@4d1n: wczoraj tam byłem z dzieckiem (miało zajęcia ze szkoły, ja byłem tylko do opieki) i chodząc po tafli w butach nijak się nie ślizgałem. Albo było tuż przed szlifowaniem tafli, albo mam zajebiste buty :)
No ale w porównaniu z Areną to Cracovia ma taki plus, że wchodzisz i po przejściu 10m jesteś na tafli. Arena to kilometry do przejścia korytarzami by gdziekolwiek dojść,
@enron Co ślizgawkę wyjeżdża rolba, czyli lód jest przygotowany. Być może nie chciało im się dla grupki szkolnej.

Choć jak są konkursy polegające na strzelaniu do bramki, to się też ludzie jakoś wybitnie nie ślizgają. A lód przyszykowany dla zawodników.
@fly_: Przygotuj się tylko, że na Halii Cracovii jest strasznie dużo ludzi (czasami jest tak gęsto, że ledwo można jeździć). Wczoraj lód też nie był dobrze przygotowany - były takie wyżłobienia, jakby ktoś wziął kilof i przerysował pół tafli.