Wpis z mikrobloga

Html 2 PSD ktoścoś? ( ͡° ͜ʖ ͡°)-

Mam ciekawą zagwozdkę - potrzebuję przenieść wygląd (mniej więcej) i zawartość tekstową (musi być edytowalne, bo dużo tego) strony www do PSD lub AI (lub czegoś od #adobe). Opcja najbardziej oczywista to wydruk do PDF, ale próbowałem 3 rożne drukarki (Opera/Chrome, Microsoft oraz Adobe) i wszystkie psują tekst zamieniając go na krzywe. Jedynie ta Operowa zostawia teksty, ale każda litera to osobne pole tekstowe, co mnie nie urządza.

Pomysły?

#webdev #webdesign #grafika
  • 9
@sprzedafcaMakaronu: wiem że się robi w drugą stronę, dlatego jest ciekawie :)

Wyobraź sobie, że masz dużą web-aplikację - opór pól tekstowych i danych. I trzeba to przeprojektować. Nie mam całego dnia, żeby się bawić w kopiuj wklej dlatego szukam czegoś co mniej więcej by to ogarnęło, aby był dogodny punkt startowy.
@CygaroZwasem: coś gugiel mi dziś mało pomocny - pamiętasz co to było? Bo znajduję tylko jakiś stare skrypty które dosyć średnio/zbyt brutalnie działają.

Generalnie sobie skonfigurowałem już PHPStorma i piszę sam, ale gotowiec pewnie lepszy.
@CygaroZwasem: tak, o tych pisałem, że średnio działają. Np ten twój wymaga zaznaczenia pól tekstowych i niezależnie od wybranej opcji i tak łączy wszystko w jednym polu tekstowym.

...ale sobie kopiuję z niego niektóre rzeczy do swojego skryptu.