Wpis z mikrobloga

Elo mirki z tagów #silownia #odchudzanie #fitness

190cm i 100kg here
Od jakiegoś czasu pedałuje na rowerku stacjonarnym, po 10km 5 razy w tygodniu
Wywaliłem cukier, słodycze, gazowane napoje itp ale reszta zostaje po staremu, pizze i pierogi ruskie lubię i nie ma opcji żeby rezygnować. Ciemne piwo często, jak najbardziej
5 czy tam 7 małych posiłków robić nie będę bo nie mam czasu, nie zamierzam wprowadzać żadnych radykalnych zmian.
Siłownia basen odpadają
nie jestem i nie będę sportowym świrem, nie lubię kaszy jaglanej, nie chce zmieniać mojego jakże udanego i satysfakcjonującego życia, chce po prostu zgubić kilka kilo pedałując pedałami i oglądając w tym czasie filmy/seriale. W kwietniu pewnie bieganie, ale teraz tylko rowerek
Chciałbym sobie ułożyć plan i się go trzymać
jak ćwiczyć na tym ustrojstwie żeby efektywnie palić sadło?

wklejam ładne jpg
Pobierz LowcaAndroidow - Elo mirki z tagów #silownia #odchudzanie #fitness

190cm i 100kg h...
źródło: comment_lTiCJxmx1fNpnfuMZQboAr6HAfFdbFHh.jpg
  • 13
@spokojnie_to_ja: myślę że koło 2500 średnio

jestem realistą, żeby mieć efekt to trzeba coś lubić, ja siłowni nie lubię, tyle.
wiem ze schudnę na rowerku, chce po prostu ten proces jakoś zoptymalizować, pewnie z czasem będę szedł dalej, ale póki co żadnych radykalnych kroków w stylu "odmień swe życie wraz z nowym rokiem"
@LowcaAndroidow: Powodzenia!, jak juz bedziesz miał plan od madrych osob to trwaj w tym, jak sie zlamiesz i zjesz cos czego zakladales ze nie mozesz lub nie bedziesz cwiczyl tak jak wyglada plan to po prostu wroc i rob to dalej.

Polecam tez aplikacje z pomagajaca wyrabiac habity
znalazłem coś takiego na sfd

Witam. Redukcja przez trening na rowerze jest jak najbardziej możliwa, oczywiście zachowując odpowiednią intensywność, regularność i zbilansowaną dietę. Jeżeli Twoim priorytetem jest redukcja zacznij od typowego fat burnera - jednostajna kadencja (obrót pedałami) przy tętnie 80% maksymalnego (220-wiek=HRmax). >Pamiętaj, że spalanie tłuszczu następuje dopiero po ok. 20 minutach wysiłku. Później warto przejść na interwały, które będą lepsze na spalanie (organizm przyzwyczaił się do tempa FB). Interwały na
@LowcaAndroidow powiem ci na moim przykładzie, 185 cm mialem okolo 84 kg.Brzmi moze nie duzo ale problem byl w tym ze tluszcz mi sie na brzuchu odkładal , chude rece ,chudy ryj tylko brzuch tlusty.Od ponad 5 tygodni robie low carb i dziennie co najmniej 10 000 krokow ( jakies 500 kalorii ) jadem 2000 kalorii.Do tego z ciezarkami pare cwiczen plus drążek i brzuszki Dzis sie wazylem 77 kg , brzuch
@LowcaAndroidow: Redukcja jest najbardziej zależna od diety i twojego deficytu kalorycznego. Trening aerobowy pomoże ci zwiększyć zapotrzebowanie, jeść więcej niż mógłbyś bez niego oraz poprawi kondycje. Ciężko mi uwierzyć, że przy wadze 100kg jesz średnio 2500kcal. Jeśli miałbym wróżyć z wagi to skłaniałbym się bardziej w okolicach 4000kcal i kompletnego braku ruchu. Nie licz tego na oko, policz wszystko co jadłeś, aplikacji jest od groma i praktycznie wszystko ma z tyłu
@LowcaAndroidow: jedz sobie te pierogi, pizze czy co tam chcesz ale policz z tego kalorie i jedz tego mniej niż twoje zapotrzebowanie kaloryczne (też policz gdzieś w necie). Jak nie będziesz na deficycie to nie schudniesz choćbyś się zesrał. I nie kręć tym rowerkiem pierdyliarda kilometrów dziennie tylko rób sobie trening interwałowy (wygoogluj). Zaoszczędzisz czas i zwiększysz efekty.
@nbzwdsdzbcps
przed świetami ważyłem 104 kg.

Przez 2 miesiące używałem apki potreningu.pl
Wszystko ważyłem, wszystko zapisywalem.
Potrafiłem pod koniec dnia mieć 2000 i nie byłem głodny.

Normalnych pompek zrobię z 5
Te na kolanach robię w seriach, 20-15-10- ostatnia seria max ile dam radę
@LowcaAndroidow: W takim razie jeśli jesteś w stanie zrobić około 5 normalnych pompek to rób je. Tu nie chodzi o ilość tylko o poziom trudności. Przy każdym ćwiczeniu z własnym ciałem lepiej zrobić mniej, a wariant trudniejszy. W takim razie jeśli trzymasz kaloryczność około 2000 pomimo nie rezygnowania z pizzy, pierogów i tak dalej to gratuluje bo sam na redukcji z 2100kcal jadłem praktycznie jeden posiłek żebym poczuł, że coś zjadłem.