Wpis z mikrobloga

Gra ktoś z was grał w moda Call of Chernobyl? Bo nie wiem czy warto, a jak widzę musiałbym kupić podstawkę: Zew Prypeci.
#stalker
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Vuze rzadko które mody w stalkerze zmieniają w jakiś znaczący sposób fabułę gry,nie wiem jak jest z tym ale grałem w kilka na podstawce cienia i niewiele różniły się od podstawki oczywiście oprócz lost alphy,więc jeżeli ten mod zmienia grę tylko pod względem graficznym to imo nie warto
  • Odpowiedz
@atrax15: Na podstawie materiału z tvgry: Ten mod zmienia dosłownie wszystko, chociażby łącząc wszystkie lokacje z 3 części w jedną całość. Ponieważ ta gra zawsze będzie w moim sercu, chyba się skuszę( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Vuze mnie to zawsze w modach do stalkera wkurzało to że niby mod że niby coś tam jest fajnego a potem okazywało się że tak że inna tj tylko grafika ale fabuła jest ta sama i nic się nie zmienia i cały czas muszę robić te same zadania i chodzić w te same miejsca,no ale jak ktoś lubi?
  • Odpowiedz
@atrax15: Wiesz jak ktoś taki jak ja dawno nie grał, to się na pewno skusi. Z tego co widziałem to od Ciebie zależy jaki wątek fabularny rozpoczniesz i w jakiej frakcji zaczniesz. Stworzono swego rodzaju sandboks, trzy części połączone w jedną całość.
  • Odpowiedz
@Vuze: Mod jest niezależny od CoP i ostatni instalator chyba już nie sprawdza obecności zainstalowanego CoP. Pamiętaj, żeby zaciągnąć też patcha - cały czas jest rozwijany.
  • Odpowiedz
@Vuze: Jest tryb story mode, czyli historia z SoC, ale w trybie sanbox - dostajesz namiary na zadania i robisz w jakiej kolejności chcesz. Jeszcze nie przeszedłem, więc nie wiem jak się kończy, ale jest nowy poziom na koniec story mode. Spełniacz spełnia życzenia (w mocno Faustowskim stylu) - byłem tam inną postacią.
  • Odpowiedz
@TwigTechnology: @Vuze: grałem zanim wyszedł na szerokie wody. Gram co raz jak mi się zechce. Warto jeżeli masz w dupie fabułę i chcesz tworzyć władną historię. Sama podstawka moda jest ok. Można doinstalować mody do niego ( ͡° ͜ʖ ͡°) . I tutaj polecam bo sam nudził się mi szybko. Jest bardzo głupio grać na najtrudniejszym poziomie, totalnie niewygodnie choćbym chciał. Niestety z modami
  • Odpowiedz