Aktywne Wpisy
ComFort +7
#motoryzacja #samochody #prawojazdy
Byłem ostatnio na wycieczce ze znajomymi. Ja kierowałem. Bardzo się mnie uczepili, że zawsze przed zmianą pasa odwracam głowę w bok, żeby sprawdzić martwy punkt. Próbowałem bez tego, ale co wtedy z martwym punktem? - u mnie w aucie jest gigantyczny - a kombinowałem już różne ustawienia lusterek.
Byłem ostatnio na wycieczce ze znajomymi. Ja kierowałem. Bardzo się mnie uczepili, że zawsze przed zmianą pasa odwracam głowę w bok, żeby sprawdzić martwy punkt. Próbowałem bez tego, ale co wtedy z martwym punktem? - u mnie w aucie jest gigantyczny - a kombinowałem już różne ustawienia lusterek.
Czy odwracasz głowę żeby sprawdzić martwy punkt?
- tak 73.6% (606)
- nie 26.4% (217)
eastbors +4
#fotografia #fotohistoria #historiajednejfotografii #warszawa #reprywatyzacja #iiwojnaswiatowa
Dobrze, że teraz wyszło to na
nie może być sytuacji że jakieś zawirowanie historyczne uprawomocnia państwo do nacjonalizacji własności prwatnej.
reszta jest kwestią ustalenia wyceny jak i formy zwortu.
Tak jak w przytoczonym przez ciebie przypadku, gdzie z nieruchomości pozostała tylko dzialka i kupa gruzu, który potem został odbudowany.
Można przyjąć zasadę ze odszkodowaniu bedzie podlegała tylko ona,a nie odbudowana nieruchomość.
i tu też kolejna kwestia jak to fizycznie
Komentarz usunięty przez moderatora
odbudowany budynek =/= nie budynek z przed wojny
Stroną niszczącą mienie były niemcy i to oni niech zwracają koszta.
Co nie zmienia faktu że strona polska ma zwrócić część majątku za zajętą ziemię
@bociek111:
PS. Polecam 13 pięter Filipa Springera, bo jest trochę w tym temacie.
@syn_admina: To zbyt duże uproszczenie i nie zawsze działa. Jeśli kolega zostawia u mnie w domu plecak, to w pierwszej kolejności chcę, żeby go odebrał. Jeśli kolega się nie odzywa, a mi plecak przeszkadza to w końcu go wywalę, albo zacznę używać. Jeśli jest lepszy niż mój, to pewnie wywalę swój, bo nie mam miejsca na dwa (w przeciwnym wypadku wywalę jego
Takie słowa szczególnie słychać jak zgłaszają się potomkowie, których dziadek wpłacal czy to złotowki czy fizyczne złoto na obligacje skarbu państwa.
przyszła wojna, dziadka se umarł, papiery jakoś ocalaly.
przychodzisz z papierami do rządu - a rząd na to #!$%@?. i dyskusje z porownaniami j.w.
to że takie same obligacje przed wojną brane
@xSQr: z ciekawości jak to zrobiono w Berlinie, Hamburgu, Dreźnie czy Frankfurcie?
@xSQr: ale ja pytam o zarządzanie własnością gruntów/pozostawionych budynków
Po prostu ludzie czują się często obco poza miejscem zamieszkania, wychowania