Aktywne Wpisy
Wczoraj jako 37 latek kochałem się z 15 latką. (przypominam ze to jest wiek zgody a nie 16 jak niektórzy myślą). Panna nie pochodzi tez z „bidula czy z jakiejś chorej rodziny. Rodzice są dobrze sytuowani, ona miala ochotę przeżyć pierwszy raz z gościem który jak to określiła, potraktuje ja z szacunkiem zaangażowaniem. Z racji tego ze moja matka to skrytykowała pytam mirkow. Czy to jest chore? #zwiazki #sex
Graner +26
W zeszla sobote grat mi nie odpalil, poczatkowo zwalana byla wina na aku, ale okazalo sie, ze to nie to. Nastepnie, ze gdzies byla woda i zamarzl(bylo -25℃), ale jak odtajal to dalej nic.
Generalnie probuje odpalic, ale nie moze. Wymontowalem przepustnice i ja wyczyscilem i zalozylem nowe uszczelki, bo spierdzielala benzyna, ale to nie to bylo przyczyna.
Sprawdzilem:
- rozrzad jest wporzadku
- czujnik walu ma 465 Ohm na 500 czyli chyba wporzadku
- prad zasilania cewki 12.5V (min ma byc 11V) wiec okej
- cewka (DIS) wykazuje na uzwojeniu wtornym w obu parach 5250 Ohm, a powinno minimum 5700.
Stawiam wiec, ze to wina cewki, ale nie jestem pewien. Teoretycznie mam zawiezc auto do znajomega, zeby zbadal sprawe, bo zona marudzi "nie znasz sie, wydasz kase i bedzie jak z ta przepustnica, ze gowno to da...zawiez do mechanika hurr durr". Poradzta cos :d
#motoryzacja #mechanikasamochodowa #opel #astra
No i jak dluzej zakrece, to mi strzela w filtr powoetrza, wiec wyglada na to, ze jakas tam iskra sie wytwarza, tylko za slaba :d Tak przypuszczam
Edit: Przy wymianie świec wymieniałeś też kable?