Wpis z mikrobloga

#owsiak #wosp #nfz WOSP finansuje mniej niz 0,001 tego co wydaje NFZ. Troche przerost formy nad trescia jak dla mnie. Poza tym placac obowiazkowe, wysokie skladki spodziewam sie dobrej opieki zdrowotnej, ale szkoda strzepic ryja... Takie wolne przemyslenie
  • 22
  • Odpowiedz
@99881122: > Budżet NFZ na 2016 rok przewiduje, że same koszty świadczeń opieki zdrowotnej wyniosą 69,5 mld zł

zrodlo:klik

nawet zakładając ze to 25 czy 27 edycja to i z każdej wyciągnięto 100
  • Odpowiedz
@99881122: Przelicz to sobie na kalkulatorze xD Wynik ubiegłorocznego Finału (72,6 mln zł) odpowiada 0,1% wpływów do NFZ (72,3 mld zł).
@dzester: Zapomniałeś wspomnieć jeszcze o tym, że jak to bojówki cię pobiły za to, że nie wrzuciłeś złotówki do puszki xD
  • Odpowiedz
@steemm: nfz wydaje na sprzet, leki, pensje dla lekarzy, placowki. Polacy nie dbaja o swoje zdrowie, zamiast zjesc cos dobrej jakosci, wola kupic sledzie na wyprzedazy i do tego suplementy diety
  • Odpowiedz
@dzester: Zapomniałeś wspomnieć jeszcze o tym, że jak to bojówki cię pobiły za to, że nie wrzuciłeś złotówki do puszki xD

@MatiBicek: pobity nie ale zostałem zwyzywany od chamow jak powiedziałem ze nie wspieram tej inicjatywy ........
i to nie przez osoby przechodzące a przez wolontariuszy z puszkami................
  • Odpowiedz
@Januszek_z_Koluszek123: @99881122: widzę że niektórym się wydaje że nfz to wydaje nie wiadomo ile na sprzęt a #!$%@? tam, budżet nfz na sprzęt to mniej jak 10% całości.
Mi za komentarz tego co robi wośp wystarczy to:
Oznacza to, że od 2002 r., kiedy rozpoczęliśmy nasze działania, badamy
  • Odpowiedz