Wpis z mikrobloga

Czy jakiś mirek może mi dobrze wytłumaczyć jak zaimplementować core data do istniejących klas? Mam obiekt 'store' w którym trzymam tablice obiektów pewnej klasy, ta klasa trzyma sobie jakieś dane i kolejną tablicę innych obiektów. Potrzebuje to zapisywać do pamięci, core data wydaje się idealne ale jak próbuje to zaimplementować to dla mnie to nie ma nic wspólnego z jakąś normalną bazą danych ;_;. Może jest jakiś framework na normalny sqlite/mysql do iOS? Już mnie lekko #!$%@? to core data, jest udziwnione na siłę.

#ios #programowanie #swift
  • 5
@violator: Dzięki mireczku za to. Właśnie skończyłem w pełni swoją bazę danych, zajęło mi to sporo godzin, ale jestem zadowolony z prac. Tutaj przynajmniej mam pełną kontrolę nad tym co się dzieje, w core data jest pseudo automatyczność która ma pomóc programiście, a tylko utrudnia. Do tego śmieszy mnie to, że jakiś framework lepiej wspiera typy danych swifta od natywnego frameworku od apple.
utaj przynajmniej mam pełną kontrolę nad tym co się dzieje, w core data jest pseudo automatyczność która ma pomóc programiście, a tylko utrudnia

@ptasigryp: utrudnia to moze tobie. i nazywasz ja pseudo bo nie umiesz uzywac.
niemniej jednak, zwykly sql tez jest ok w odpowiednich celach.