Aktywne Wpisy
olito +334
Zawartość opakowania ciastek fitking delicious. Hurr durrr przecież gramaturę masz na opakowaniu, to nie jest żadne oszustwo! Moim zdaniem jednak jest to słabe. #dieta #ciastka #jedzenie #fitkingdelicious #oszukujo
hehehead +65
#izrael
o nie nie nie izrael bracia byliśmy w błędzie nasza waifu jednak żyje
o nie nie nie izrael bracia byliśmy w błędzie nasza waifu jednak żyje
Wymyśliłem taki patent:
VBATT - źródło zasilania
IC3 - stabilizator LDO z linią EN(załączenie)
uC - mikrokontroler(rysunek uproszczony)
Chcę żeby było tak:
W stanie wyłączenia tranzystor PMOS(T1B) jest zamknięty(rezystor R8 podciąga jego bramkę do VBATT), linia EN jest w stanie niskim(nie wiem czy nie przydałby się jeszcze na niej rezystor pull-down).
Załączenie:
Użytkownik naciska przycisk SW3 zwierając bramkę do masy i otwierając tranzystor T1B, a ten ustawia stan wysoki na EN. Stabilizator rozpoczyna pracę, mikrokontroler zostaje zasilony.
Linia sterująca z mikrokontrolera POWEREN służy do podtrzymania sygnału EN w stanie wysokim. Jeżeli chcę, mogę wyłączyć urządzenie programowo ustawiając POWEREN w stan niski. W czasie pracy urządzenia mikrokontroler czyta sobie swobodnie stan przycisku.
Dobrze kombinuję? Będzie to działać tak jak napisałem wyżej, czy coś przeoczyłem?
Ma ktoś jakiś lepszy pomysł?
#elektronika #pytaniedoeksperta #kiciochpyta #pcb #mikrokontrolery #avr #stm32 #arduino
Gdzie ja mam głowę - faktycznie, przecież po to są tryby uśpienia, a ja kombinuję... Tam będzie AVR, ale tagowałem też STM bo pod tym tagiem też siedzą ludzie ogarniający elektronikę.
W tym wynalazku mam zamiar dać podwójny wyświetlacz 7-segmentowy(da radę
Komentarz usunięty przez autora