Wpis z mikrobloga

Coś dziwnego mi się stało po nowym patchu, wcześniej dało się normalnie grać.

Nvidia 540M, i7, 8GB RAM, laptop - tak ogólnie. Maszyna gameingowa to nie jest, ale w diabolo i duuuużo różnych gier się dało pograć.

Uruchamiam sobie diabolo, 19 FPS w mieście, w akcji spadało ledwie do kilku.
Próbowałam wszystkiego - uruchamiam w 32 bitach, edycja w panelu nvidi, wywalanie sterowników, instalowanie różnych ich wersji, edycja pliku D3Prefs i nadal to samo :<

Włączyłam na karcie zintegrowanej - 40 FPS w mieście, w akcji ponad 25 xD Więc dałoby się grać.

Ktoś ma jeszcze pomysł co można zrobić?

#klandiablo3 #diablo3
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kasik913: zobacz w menedżerze urządzeń czy aby na pewno ta Nvidia się tam pokazuje jako układ graficzny. Swego czasu na 525M u siebie w lapku też miałem takie cuda, że niby były sterowniki, ale programy i tak nie korzystały z tej karty. Dopiero instalacja jakiejś starszej wersji pomagała.
  • Odpowiedz
@kasik913: jeśli wcześniej działało, a teraz przestało to nie trzeba było tak kombinować ze sterownikami itp. tylko po prostu poszukać przyczyny w najnowszym patchu.

1. Czy w innych grach też jest ten problem?
2. Czy to jest Diablo 3?
3. Masz Windows 10?
  • Odpowiedz
@kasik913: z reddita dla użytkowników Win10 :

"Something to try, it has worked for some people using Windows 10.

1) Click on the Start menu and click on the Xbox app (you might have to log
  • Odpowiedz
@Tanvage: stąd też właśnie pytam, czy ma Windows 10. Dodatkowo na Windows 10 jest mały problem z przełączaniem grafik bo integra HD 3000 nie ma pełnego wsparcia od Intela, zaś dedykowana NVIDIA ma i trzeba było przykombinować z różnymi wersjami sterowników.
  • Odpowiedz