Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Ostatnio widziałem tu kilka wpisów cumpli tkwiących w długotrwałym ##!$%@?, którzy narzekali że nigdy nie będą już przez to w stanie stworzyć normalnego związku, bo nawet jeśli cudem wejdą w jakiś z wiązek to czują się w nim okropnie.
Jestem jednym z was; wiecie jaka jest moja teoria? Seks jest jedną z podstawowych potrzeb człowieka, zaraz obok jedzenia czy spania. Nie uprawiając go do dwudziestego-entego roku życia (albo i dłużej) po prostu zaszły w naszej psychice nieodwracalne zmiany i przez to nigdy nie będzie nam już dane stworzyć normalnego, zdrowego związku. Powiecie, że przecież istnieje masturbacja i każdy przegryw wali konia jak nie ma partnerki. Prawda, ale to jest trochę tak jak z jedzeniem gównianego żarcia. Jeśli matka w młodości karmiłaby was tylko zupkami chińskimi zamiast pełnowartościowymi posiłkami, to oczywiście przeżyjecie, ale wasze ciało nie rozwinie się w pełni prawidłowo. Tak samo jest z brakiem bliskości i seksu.
Najgorsze jest to, że nie ma na to lekarstwa i w każdym z nas będzie to siedzieć. Niektórzy w miarę wyprowadzą swój żywot na prostą, ale zawsze będzie się w nich tlić ten pierwiastek #!$%@?.
#zwiazki #seks #przemyslenia #tfwnogf

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( http://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop
  • 27
@AnonimoweMirkoWyznania: No co ty nie powiesz? Trzeba być kompletnym dzbanem żeby twierdzić, że bycie prawiczkiem w wieku 21-22+ lat jest całkowicie normalny. Może w przypadku kobiet faktycznie tak jest, ale w przypadku faceta który jak wiadomo ma ogromny popęd? Nie możliwe
@AnonimoweMirkoWyznania: poza tym, ta teoria to jakiś żart- za strefę seksualną bardziej niż genitalia odpowiada mózg. Mózg w tej kwestii działa na zasadzie nawyków i przyzwyczajeń (zresztą, jak w prawie każdej innej strefie), jeżeli wcześniej się nie kochales, to twój mózg jest do tego przyzwyczajony, ale w związku z neuroplastycznoscią jest w stanie nauczyć się nowego wzorca zachowania i zakorzenienia go do 66 dni. Prędzej czy później się przyzwyczaisz. Przykład z
Seks jest jedną z podstawowych potrzeb człowieka, zaraz obok jedzenia czy spania.

@AnonimoweMirkoWyznania: Nie, nie jest, polecam wpisać w internetach piramida potrzeb człowieka Maslova i poczytać trochę. Seks wlicza się do potrzeb miłości i przynależności, a nie do potrzeb fizjologicznych. Potrzeby fizjologiczne są najwyżej w piramidzie, natomiast potrzeba miłości i przynależności, niżej.
To, że dla Ciebie to jest najwyższym priorytetem życiowym świadczy raczej o tym, że raczej nadal nie wiesz co
Jestem jednym z was; wiecie jaka jest moja teoria? Seks jest jedną z podstawowych potrzeb człowieka, zaraz obok jedzenia czy spania. Nie uprawiając go do dwudziestego-entego roku życia (albo i dłużej) po prostu zaszły w naszej psychice nieodwracalne zmiany i przez to nigdy nie będzie nam już dane stworzyć normalnego, zdrowego związku.

@AnonimoweMirkoWyznania: No niestety, nauka i histora przeczą twojej wersji.

W czasach zamierzchłych (przed IIWS i wcześniej) seks nie byl
wtorek.: @Yssuna: kek, od kiedy seks = miłość, i odwrotnie?
coś pomerdałaś, bo seks NALEŻY do jednej z podstawowych potrzeb fizjologicznych człowieka, również wg Maslowa.
natomiast cała ta "miłość i przynależność", to potrzeba pojawiająca się po tych fizjologicznych, czyli seksie i popędzie.
"piramidy" nie należy brać dosłownie, ponieważ nigdy nie będzie tłumaczyć wszystkich zachowań człowieka. na stosunek jednostki wobec własnych potrzeb wpływa np. środowisko, czynniki genetyczne, behawioralny system aktywności, reakcji,
@AnonimoweMirkoWyznania: Wpisz sobie w internecie i nawet na wikipedii głupiej masz piramde potrzeb Maslova gdzie jest napisane w akapicie Miłość i przynależność: > Ludzie potrzebują kochać i być kochanymi – zarówno seksualnie, jak i nie-seksualnie.

Tak więc pokaż mi gdzie dokładnie masz napisane, że seks jest w potrzebach fizjologicznych jak jedzenie, spanie itd. Seks nie jest potrzeba fizjologiczną, sprawdź definicje tych pojęć i dopiero się wypowiadaj publicznie.