Aktywne Wpisy

NightRock +51
Powiedzcie mi, jak rozwiązać taki problem.
Moja partnerka ma złe skojarzenia z alkoholem, bo jej stary chlał.
Przekłada się to na to, że usiłuje ze mnie zrobić abstynenta.
Mieszkamy od roku na przedmieściach dużego miasta, nie mam tu jeszcze znajomych, nikt mnie nie odwiedza, sam też nigdzie nie wychodzę, bo chomikujemy kasę i oboje ciężko pracujemy na wykończenie domu, ja czuję się trochę samotny, bo nie mam żadnego kumpla z którym mogę
Moja partnerka ma złe skojarzenia z alkoholem, bo jej stary chlał.
Przekłada się to na to, że usiłuje ze mnie zrobić abstynenta.
Mieszkamy od roku na przedmieściach dużego miasta, nie mam tu jeszcze znajomych, nikt mnie nie odwiedza, sam też nigdzie nie wychodzę, bo chomikujemy kasę i oboje ciężko pracujemy na wykończenie domu, ja czuję się trochę samotny, bo nie mam żadnego kumpla z którym mogę
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

Bagatelizowanie przez rząd ustami Ministra Zdrowia problemu smogu to zdrada, sabotaż, antypolonizm? Głupota, węglofilia? Jak to nazwać?
@Cheater: ta ustawa umożliwia samorządom wprowadzenie zakazu używania paliw stałych. Odpowiednia uchwała została przegłosowana w Krakowie i od 2019 wchodzi w życie zupełny zakaz stosowania paliw stałych (w tym biomasy) w paleniskach bez odpowiedniego przygotowania.
Wracając do clue - PO działało z ogromnym opóźnieniem. Zwróciła na to jednak uwagę pod wpływem głosu od organizacji społecznych. I z bólem ale jednak
W między czasie byłem na spacerze i uwieczniłem PiSowskie domy na zdjęciu
źródło: comment_VstBJsKEHnyfO89Bcyf2dDpK3QG0E1B8.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
@Cheater: Smog jest zauważalnym objawem niskiej emisji, a za zbyt duże stężenie pyłów zawieszonych PM2,5 i PM10 odpowiada głównie spalanie poza przemysłem + transport drogowy i przemysł.
pdf raport krajowy IOŚ 2014
pdf z GUS 2015
źródło: comment_iJO8P5dow0ubgshZniwB4xcaz3U61sRI.jpg
Pobierz@Cheater: ile osób umiera w kraju przez palenie?
Nadal twierdzę, że jak pisałem, wstawianie tutaj innych nawyków życiowych jest bez sensu. Szczególnie gdy palenie szlugów każdy może rzucić, a wpływ na innych został przez ostatnie lata skutecznie ograniczony.
@stekelenburg5: oszczędność. Im więcej ludzi smog zabije, tym mniej trzeba wydać na wcześniejsze emerytury.
@Cheater: zaraz pomyślę, że ignorant i jakieś teksty o czytaniu.
Komentowałeś wpisy gdzie umieszczony był m.in. obrazek taki jak poniżej. Największe przekroczenia norm pyłów oraz benzo(a)piernu (ten drugi syf o którym mogłeś znaleźć w linkowanym przeze mnie opracowaniu, którego główne źródło emisji to niska emisja). Reszta jak widać w normie.
1. . Pierwsze 2 linki nic nie maja do ustawy PO. Szukam uzasadnienia wyboru ich sposobu walki
źródło: comment_edniJ0ZVVuHtGxyEF2nMQ4zfbn8511yE.jpg
PobierzSame badania pyłów zawieszonych to nowa sprawa, dopiero 3 lata temu WHO zaliczyła je do czynników rakotwórczych; są też badania wskazujące na korelację z
@Cheater: wątpliwa skuteczność, spora niepraktyczność, lobby maseczkowe. LOBBY!
@Cheater: ustawa PO daje