Wpis z mikrobloga

słuchajcie, AMD Phenom II x4 B95 3ghz, 8gb RAM, GeForce GT730 4GB - pójdzie na tym #gtav w przyzwoitej rozdzielczości? (przy czym "przyzwoita" zaczyna się tak od 1024x768 pod warunkiem, że jest płynnie, powyżej 30fps i z włączoną większością detali na max)?

#sprzet #komputer #gry
  • 8
@kcp93: trochę tnie - ale tak ogólnie to widzę, że ruszy (może trochę detali trzeba byłoby przyciąć); jednak wcale nie jest tak prosto, jak Ci się wydaje - żeby swobodnie korzystać z YT trzeba wiedzieć, że mój procesor to takie plus minus i3 3gen (a przy bałaganie w oznaczeniach, jaki oferują nam producenci procesorów, to wcale nie jest takie oczywiste!).
@haes82: Karta graficzna to padaka, włożenie tam 4gb pamięci przez producenta wprost sugeruje, że celem były komputery z marketu. Ona jest najsłabszym elementem, dlatego szukaj kolejnych tytułów też głównie po "GT730 + tytuł", procesor w tym przypadku nie ma aż takiego znaczenia ;)
Karta @Spermion jest wydajniejsza. Ogólnie - cudów się nie spodziewaj, ale powinno działać.
@wyjde_z_przegrywu: rozważałem taką opcje, ale stwierdziłem, że przy moim stylu grania to ja nie nadaję się na konsole.

A mój styl wygląda tak:
siedzę przy kompie -> a może przejdę sobie jedną misję w GTA -> włączam GTA -> gram 10 minut, ginę -> Wyłączam grę w diabły, bo mnie #!$%@? -> siedzę na wykopie, albo coś tam innego (czasem pożytecznego) robię na kompie przez kilka(naście) minut -> no, może spróbuję