Przedstawiam wam moje ulubione śniadanie. Szakszuka w wersji lekko Meksykańskiej. Szakszuka czyli jajko na pomidorach typowe dla kuchni tunezyjskiej, egipskiej i pewnie kilku innych. Syte, smaczne i proste. Skladniki: - czosnek - kukurydza - pomidory z puszki i świeże - czerwona fasola - szczypiorek - jajko - sól indyjska, pieprz, bazylia - bułka ale lepsze jest pieczywo czosnkowe Czas przygotowania ok 15 minut. Smak 9/10 Łatwość przygotowania: izi w #!$%@?
typowe dla kuchni tunezyjskiej, egipskiej i pewnie kilku innych.
@le1t00: przede wszystkim (jeśli o mnie chodzi) żydowskiej. Jak byłem w Izraelu parę naprawdę dobrych lat temu to w każdym domu to jadłem. Szybkie, lekkie, smaczne. I można grzać dupe dalej w barze ( ͡°͜ʖ͡°)
Szakszuka czyli jajko na pomidorach typowe dla kuchni tunezyjskiej, egipskiej i pewnie kilku innych. Syte, smaczne i proste.
Skladniki:
- czosnek
- kukurydza
- pomidory z puszki i świeże
- czerwona fasola
- szczypiorek
- jajko
- sól indyjska, pieprz, bazylia
- bułka ale lepsze jest pieczywo czosnkowe
Czas przygotowania ok 15 minut.
Smak 9/10
Łatwość przygotowania: izi w #!$%@?
#gotowanie #gotujzwykopem #gzw #gotujzmikroblogiem #szakszuka
@le1t00: przede wszystkim (jeśli o mnie chodzi) żydowskiej. Jak byłem w Izraelu parę naprawdę dobrych lat temu to w każdym domu to jadłem. Szybkie, lekkie, smaczne. I można grzać dupe dalej w barze ( ͡° ͜ʖ ͡°)