Wpis z mikrobloga

Dzisiaj na moją skrzynkę mailową dostałem sporo ciekawych wiadomości, jedna z nich jest w załączonym screenie. Wszystkie emiale są wysyłane z adresu info@torronews.pl a adresat wiadomości najczęściej jest podpisany jako "ważna wiadomość" lub jakaś rzucająca się w oczy znana marka. Po wyguglowaniu adresu, co zresztą mnie bardzo nie zdziwiło się okazało się, że to typowy spamerski adres wyłudzający dane osobowe, dlatego chciałbym ostrzec, żeby nikt przypadkiem nie podawał swojego telefonu, ani nie wypełniał ich ankiet.

Nie wiem, gdzie ja niby zapisywałem się na ich subskrybcje, bo raczej staram się być dość ostrożny jeśli chodzi o zakładanie kont na serwisach, lub podawanie swojego adresu. Bardziej prawdopodobne wydaje mi się znalezienie gdzieś mojego adresu w sieci i dodanie mnie na spamliste bez mojej wiedzy. Do tego linka z otrzymywania emaili od nich nawet nie wchodzę, myślę, że wystarczy zwyczajne wrzucenie tego adresu do spamu

Poza tymi rzeczami z Rossmanna mam szansę jeszcze wygrać, bon paliwowy na stacje Orlen o wartości 2000zł, bon do H&M o wartości 500zł, nową Skodę, oraz mam do odbioru koszyk ze słodyczami Wedla ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#internet #wiadomosci #email #pocztaelektroniczna
Pobierz
źródło: comment_JEFDpQp7y96kL81wsI95NStdWXQlNXDH.jpg