Wpis z mikrobloga

Monero zyskuje na popularności, nie trudno odmówić opinii, że jest to niewątpliwie dobry projekt.

Cena w krótkim czasie dzisiejszego dnia zaliczyła 15% wzrost.

Wszystko za sprawą informacji, że kraken rozpoczął handel monero!
http://blog.kraken.com/post/155126375697/kraken-launches-monero-trading

Jak widać na wykresie:
http://i.imgur.com/Rl3ekxY.jpg

Cena po szczytowej fazie spadła do 0.006btc a następnie rozpoczęła wspinaczkę. Wykres przypomina obecny wykres bitcoin i prawdopodobnie będzie tutaj rysowała się formacja V co oznacza, że cena w niedługiej przyszłości zbliży się ponownie do ostatniego szczytu, czyli okolic 0.026btc ( przypominam, że powodem wzrostów monero było między innymi zwrócenie uwagi na jej walory przez black market i akceptacja tej waluty w swoich usługach )
Jedno jest pewnie – jak napisałem na wstępie – jest to obiecujący projekt, który zyskuje coraz większą rzeszę fanów.
Niestety monero jest zależne w dużej mierze od bitcoin, który obecnie szarżuje ostatni szczyt. Jednak co do bitcoin możemy się spodziewać niedługo korekty, co da szansę na szybki zysk na monero.

Warto zwrócić uwagę na korelację btc/xmr i zawiesić oko na dłużej na monero.

#kryptowaluty #monero #xmr #kryptopomocnik
  • 17
  • Odpowiedz
@kryptopomocnik co do monero to zasługa w dużej mierze GUI, niedługo ringCT oraz jaxxowi który implementuje monetę do androidowego portfela. Wierzę, że kiedy bitcoin będzie korekcil to duuuuzo kapitału popłynie w jakiegoś Alta - np. Monero ;)
  • Odpowiedz
@revoruless: życzę Wam tego, zawsze lubiłem Monero za anonimowość i szczególnie za to że Polacy przyczynili się do jego powstania. Teraz jest szansa. Nie podobało mi się jak krzyczeli o nim w szczycie bańki a teraz to co innego. I żeby nie było I'm out :)
  • Odpowiedz
@pawlo74 bolesne, ale obserwuje alty od pół roku i wyciągam lekcje ;) może wyjdzie na dobre. Siedzę też w etc jeszcze i myślę czy nie wyjść bo jest teraz dolarowo na 0, ale wygląda, że coś tam drgnelo...
  • Odpowiedz
@revoruless: podobno ma zejść jeszcze niżej i pewnie zejdzie dlatego, że do 5-cio milionowego bloku to tam nic nie będzię się działo, stagnacja. Ja trzymam bo trzecim razem odkupiłem za wysoko. Dolarowo to on się trzyma nieźle i nie traci zbyt wiele ale co mi ze śmieciowych dolarów jak ja za to płaciłem w bitkach i jestem do tyłu :(
  • Odpowiedz
@mihaubiauek: Monero podobnie jak bitcoin opiera się na PoW ( dowód pracy, proof od work ). Kiedy ilość wydobytych monero dojdzie do 18.4 mln ( prognozy podają w przybliżeniu rok 2022 ) przejdzie w tryb stałej emisji 0.3XMR na minute. Monero nie ma limitu rozmiaru bloku, jest ona zmieniana na potrzeby sieci. Inflacja malejąca zbliżająca do zera w czasie - o szczegóły inflacji monero zapytałem na reddit, gdyż nie jestem do
  • Odpowiedz