Wpis z mikrobloga

Co będzie lepsze; Mini M8S II czy T95N Mini M8S Pro. Widzę, że różnią się procesorem na korzyść pierwszego, a cena podobna.
Albo jakaś alternatywa do 200pln do iptv i kodi do 1080p? 4k mnie nie interesuje.
#tvbox #androidbox
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jack100: Trzymaj sie od boxa proponowanego przez @SwiatBaterii najdalej jak możesz.

Procesor S905X dodaje obsługę sprzętowego dekodowania VP9 oraz jest na android6 (najnowsze kodi będzie tylko pod android6, ale pod oba jest openelec wiec jesli nie korzystasz z innych apek pod androida nie da to wiele).
Sam mam Nexboxa a95x - jest to prawie to samo co ten M8S (wziąłem go dlatego ze w testach na cnx w
  • Odpowiedz
@alienv: Ja się skłaniam ku podłączeniu przez ethernet, bo wiele się naczytałem o niestabilnym wifi. Rozumiem, że w późniejszym czasie openELECa będzie można zainstalować na obu? Chyba się zdecyduję na mini m8s ii.
  • Odpowiedz
@zmiter_pl: nie wiem czy to prawdziwy androidTV i czy obsługuje Widevine Level 3, jeśli nie to różnica się zmniejsza. Jeśli box tylko pod Kodi to nie wiem czy się opłaca, w przeciwnym wypadku na pewno do rozważenia.
  • Odpowiedz