Aktywne Wpisy
CandyToy +964
Auto jest więcej warte w całości, czy w częściach?
Pozwolę sobie rozwiązać ten problem. Obydwa z silnikami V6. Te z lewej zostanie sprzedane, a te z prawej całe zostanie rozebrane na części.
Dam znać na którym więcej zarobiłem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pewnie eksperyment będzie trwał rok czasu…
#motoryzacja #samochody
Pozwolę sobie rozwiązać ten problem. Obydwa z silnikami V6. Te z lewej zostanie sprzedane, a te z prawej całe zostanie rozebrane na części.
Dam znać na którym więcej zarobiłem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pewnie eksperyment będzie trwał rok czasu…
#motoryzacja #samochody
Van-der-Ledre +28
Jeden lotniskowiec, drugi lotniskowiec, dziesiątki okrętów, teraz mobilizowana jest jeszcze marynarka Grecji, Izrael wedle źródeł powoła łącznie mln żołnierzy. Połączcie kropki. Tu nie chodzi o Palestynę. Do pacyfikacji hamasu nie jest potrzebna taka potęga, nawet do uszczelnienia granic, też nie. Tam zajdzie coś większego, tylko my jeszcze o tym nie wiemy. Stawiam, że w bliżej nieokreślonym czasie w akcję włączą się inne państwa arabskie, Iran, Syria, Liban, Jordania itd. (Z naciskiem na
-
Szukam pracy w charakterze płatnego stażu/płatnych praktyk, więc nie wymagam kokosów, jednakże chciałbym nabrać doświadczenia, aby mieć co wpisać do CV. Jednakże jeśli będzie możliwość rozwoju zarobków wraz ze stopniowaniem poziomu trudności projektów, to chętnie nawiążę dłuższą współpracę. Mogę pracować zdalnie, jednakże chciałbym mieć jakiś kontakt z firmą- najlepiej z Wrocławia, żeby od czasu do czasu móc się spotkać w cztery oczy i skonsultować się w sprawie problemów, które mogą nastąpić przy projektach. Chociaż mogą to być inne lokalizacje pokroju Opole, Łódź, Poznań jeśli będę miał zwrócone koszta paliwa czy biletów.
Capgemini odpuszczam, ze względu na to, że przypominam sobie języki obce. Uczę się niemieckiego i angielski staram się ogarnąć na poziom komunikatywny (obecnie ogarniam czytanie dokumentacji technicznej z angielskiego).
Comarch- składałem podanie, odpuszczam. O innych firmach nawet nie wspominam, bo przeważnie oferują pracę w językach programowania w których dawno nie programowałem. Od marca chcę iść na zaoczne magisterskie z informatyki.
Technologie C# i bazy danych (MsSql czy Postrgree lub MySql to nie będzie problem). Ogarniam podstawy java- jestem w stanie szybko się rozwinąć, zwłaszcza, że jest to podobny język do C#.
Chętnie też się dowiem, gdzie mógłbym szukać zleceń do pracy zdalnej, jakie macie z tym doświadczenia mireczki. Bo w przypadku braku ofert pracy, alternatywnie planuję od stycznia pójść do byle gównoroboty na zleceniu, aby mieć za co się utrzymać we Wrocku przez jakiś czas, dopóki nie zaczną wpadać pieniądze z programowania oraz myślę o otwarciu własnej działalności gospodarczej/B2B i otwarciu się na małe projekty dla klientów zagranicznych. Gdzie w tym przypadku szukać zleceniodawców?
#programowanie #nieprogramowanie #wroclaw #it
Komentarz usunięty przez autora
Konto na linkeid posiadam. Githuba niedawno założyłem i właśnie rozmyślam, czy wstępnie zrealizować projekt z jakimś połączeniem z bazą danych pokroju listy pracowników, czy zrobić coś bardziej
@KorelacjaProkrastynacji: Zainwestuj w naukę angielskiego. Nawet jeśli będziesz bardzo dobrym programistą sporo firm Cię po prostu nie weźmie z uwagi na język.
Nie chodzi nawet o kontakty z klientami czy współpracownikami ale jak masz się rozwijać skoro nie będziesz rozumiał większości treści w Internetach?
@KorelacjaProkrastynacji: ludzie dzielą się na tych którzy robią kopie zapasowe i na tych którzy będą robić kopie zapasowe ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@KorelacjaProkrastynacji: To niedobrze. Jeśli planujesz przyszłość w tym zawodzie i chciałbyś coś osiągnąć angielski to mus.
Bez angielskiego znajdziesz pracę ale w kiepskich firmach i za kiepską pensję - Comarch, Insert, itp.
Póki co, cały czas mam pozytywne nastawienie i pozostaje kwestia tego, aby odnaleźć się w odpowiednim miejscu w odpowiednim czasie :)