Wpis z mikrobloga

Słuchajcie mireczki musze prosic o pomoc, bo pierwszy raz mam taką jakąś chorą akcje z #windows #windows7. Wszystkie #pcmasterrace #informatyka #komputery potrzebna #pomoc. Dziwna sprawa poszedłem wczoraj do wc na dwójkę nic nadzwyczajnego wróciłem z sanktuarium wyłaczyłem sprzęt poszedłem spać. Dzis wstaje włączam komp jakos dziwnie chodzi strasznie długo się włącza windowskik. Programy działają fatalnie zamulone to wszystko tragicznie każda akcja w chrome zlagowana i na dole pisze oczekiwanie na pamieć podręczną i komp robi takie jakby zgrzyty w środku. Wyłaczyłem właczam włączyło sie jakies repair chyba ze 40 minut to trwało zrobiło no uruchomił sie ale dalej muli tragicznie. Wiem ,ze jest cos takiego jak repairdisc ale raczej on wymaże mi pliki prawda? Może jest jakiś patent by jedną z partycji traktowało jako ten dysk i sobie pobrał pliki,które mu potrzebne. Ogólnie chodzi mi o to jak naprawić ten szajsen windows bez utraty danych bez pendriva i bez płyty bo nie mam możliwości płyt do pc. RATUNKU PYSZNE PLUSY JUZ CZEKAJO!
a-lexis - Słuchajcie mireczki musze prosic o pomoc, bo pierwszy raz mam taką jakąś ch...

źródło: comment_rVP45MRyyN0rInCgXHbqCuzinmFV8cdi.jpg

Pobierz
  • 35
  • Odpowiedz
@a-lexis: Uszkodzenie mechaniczne, niestety, ale tak czasem bywa, że wyłączysz jest ok, a jak już włączysz kolejnego dnia to dupa blada, dlatego wolę SSD, bo coś takiego nie ma miejsca. MHDD na pendrive i sprawdź.
  • Odpowiedz
@strewa: no własnie a lipa jest bo nie mam pendraka a jest coś z poziomu systemu ? porzadnego co powie czy dysk na złom będzie czy poprostu system jednak kaput.
  • Odpowiedz
@a-lexis:
(05) Reallocated Sector Count

Parametr ten pokazuje ilość realokowanych sektorów na dysku. Innymi słowy, jeżeli napęd dysku twardego znajduje błędne sektory, to oznacza ten sektor jako "reallocated" i przenosi dane do specjalnego zarezerwowanego obszaru (zapasowego obszaru, którego wielkość jest ograniczona). Właśnie dlatego na nowoczesnych dyskach twardych, "złe bloki" nie mogą zostać znalezione, kiedy system operacyjny testuje powierzchnię – wszystkie złe bloki są schowane w sektorach "reallocated". Wzrost wartości w tym
  • Odpowiedz
@a-lexis: Miałem parę dysków, które z poziomu Windowsa wychodziły czysto, a MHDD pokazywał co innego. Dość dużo relokowanych, skończy się miejsce to ci się dysk zatnie i po ptokach.
  • Odpowiedz