Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Jestem grubasem i #przegryw. Nie mogę się oprzeć batonikom, hamburgerom itp. Jem to codziennie i nie smakują mi sałatki.

Mam 175 wzrostu i waze 128kg. Ludzie patrza na mnie z obrzydzeniem. Jak przestac? Z dziewczynami wiadomo jak jest. Kasy nie mam. Mieszkam z rodzicami i dziadkami i do tego tylko ja jestem spasiony. Mam 27lat, pracuje w magazynie. Jak zctego wyjsc mirki?

#dieta #mirkokoksy #jedzenie

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( http://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Asterling
  • 19
@AnonimoweMirkoWyznania: Ćwiczenia siłowe (tj. nie-kardio). Ćwiczenia dają niewspółmiernie więcej niż samo głodzenie się (przy czym najlepiej uskuteczniać i to i to), chociaż jeżeli Twoja dieta składa się głównie z batoników i hamburgerów to przynajmniej musisz trochę ograniczyć. Jak nie masz hajsu na siłownię, to zrób jednorazowy zakup w postaci hantelków + dodatkowo pompki, przysiady i podciąganie się.
Ja też walczę z uzależnieniem od cukru, nie zdawałem sobie sprawy jak ciężko jest zmienić dietę.
Musisz radykalnie zmienić styl życia, przy takiej otyłości diecie niedługo będą cie łapać różne choroby, nawet i nowotwór, a wtedy już będzie za pozno.
Zacznij trenować, nawet nie musisz zapisywać się na siłownię, i tak spory ciężar masz już na sobie, do tego co jesz zacznij dodawać warzywa, dużo warzyw, zacznij powoli wykluczyć z diety niezdrowe
@AnonimoweMirkoWyznania hm... nie jest to takie proste hop siup .

działaj na 2 fronty:

1.nie jedz syfu (odstaw fast food i słodycze , lub na początku ogranicz i stopniowo ograniczaj więcej ) spróbuj się zapchany np jabłkami lub czymś podobnym może sok z sokowirówki jabłko marchew burak cytryna

2.ruszaj się - zacznij od spaceru , potem szybszy spacer , następnie wspinaczka po schodach góra dół kilka razy aż dojdziesz do ćwiczeń cięższych,
Dobry mirek muchomorek, : Ruszaj na siłownie, ułóż sobie dietę i ognia. Zwróć uwagę na dietę ketogeniczną, Dawid Dobropolski wydał bdb książkę. Polecam Ci to ze względu na możliwość posiadania IO.
Wiedzę czerp z kanałów na YT, Jacek Bilczyński, BigMajk na KFD, Pomocny, Szmexy, Warszawski Koks, Karol Da Costa.

Ja mam 22l, 179cm, 102kg i 22cm (no dobra, żart ( ͡ ͜ʖ ͡) ) i też planuje
@AnonimoweMirkoWyznania: hahah opychasz się gównianym jedzeniem a potem płaczesz że jesteś gruby. Postaw sprawę jasno, co jest dla Ciebie ważniejsze hamburger i batonik czy zdrowa sylwetka. Nie wiem czy wiesz ale sałatki nie są drogą do bycia fit. Idź do jakiegoś dietetyka a jak Cię nie stać to wyeliminuj niezdrowe żarcie, pij dużo wody no i przede wszystkim ruch to podstawa! Powodzenia ( ͡° ͜ʖ ͡°)