Wpis z mikrobloga

Lista rzeczy, które powodują u was błyskawiczne przesunięcie w lewo na tinderze, ew. w innych podobnych aplikacjach/portalach.

Zacznę od siebie:
- "szlachta nie pracuje" etc.;
- słowo "cipeusz" w opisie;
- zdjęcie z guwniakiem;
- gównoszkoła;
- ulubiony utwór: Taco Hemingway;
- błędy ortograficzne;
- karynowy i/lub księżniczkowy opis;
- zdjęcia z gachem;
- opis sugerujący problemy z psychiką typu borderline.

Dodatkowo znaki ostrzegawcze, które nie muszą od razu powodować przesunięcia w lewo, ale sugerują ostrożność:
- zdjęcia z psimi uszami i różnymi gównianymi filtrami;
- 420 w opisie;
- nadmierna ilość emoji w opisie;
- podpięty instagram z ogromną liczbą followersów, typu 1k czy nawet kilka tys. (w rozmowie zwykle okazuje się, że to dno);
- Erasmus na południu Europy xD;
- zdjęcia w błocie z Woodstocku.

Pewnie mógłbym przywołać dużo więcej przykładów, ale czekam na wasze ( ͡ ͜ʖ ͡)
#tinder #badoo #sympatia #podrywajzwykopem
  • 59
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@slvk: nie napisałem że jest nie do zaakceptowania, tylko że Erasmus w krajach typu Hiszpania jest znakiem ostrzegawczym.
@jathek: zwróć uwagę, że nie wymieniłem samego Woodstocku/festiwali, tylko określony typ zdjęć (w błocie). Zresztą dodałem to na samym końcu listy jako najmniej istotne.
  • Odpowiedz
@1788: Jak miałam badoo, co mnie odrzucało:
- kuc/ spodnie moro/ fedora/ arafatka
- zdjęcie klaty w lustrze (w nie-lustrze też)
- zainteresowania typu: siłownia, fc barcelona/real madryt/lech poznań/whatever, calvin klein/dolce gabbana/gucci/armani, clubbing
- błędy ortograficzne
- full capy
- jakiekolwiek oznaki korwinizmu, wolnorynkowizmu czy innego prawactwa, o i religijności
  • Odpowiedz
@alicemeow: jak wyglądają te oznaki korwinizmu, wolnorynkowizmu czy innego prawactwa, o i religijności, że dajesz w lewo? beczka, że patrząc na zdjęcia już z góry wiesz, że to korwinianin itp.
  • Odpowiedz
@cropdd: tak osobno mi jakoś super nie przeszkadza, ale wraz z powyższym zestawem już wiem, że się nie dogadamy, dla mnie trochę piłka nożna u niebieskich jest jak nie wiem, paznokcie hybrydowe czy seriale u różowych, takie tam standardowe hobby, szału nie ma, gorzej jak jest tylko to :)
@szemy: nie wiem jak, czasem w opisie się coś pojawiało - zauważ, że mówię o badoo, a miałam tam
  • Odpowiedz
@1788 u mnie to zdjecia golej klaty, p-------y i a-----l na zdjeciu, gownoszkoly albo zawod "bezrobotny", zdjecia z imprez, debilny wyraz twarzy, opis sugerujacy brak zainteresowan poza imprezowaniem
  • Odpowiedz
@Annnusz: No tak, ale tak jak faceci czepiają się opisów tak i kobiety się czepiają. Faceci nie lubią o sobie pisać, bo wolą porozmawiać albo się spotkać i zweryfikować wszystko w rzeczywistości. Większość osób w Internecie, w tym też na Tinderze pisze o sobie głupoty nie mające nic wspólnego z prawdą. Kobiety wpisują sobie różne wymagania '190cm, praca, dobre studia, poczucie humoru', a jak wpisze się dokładnie to co 90% lasek 'wymaga' to i tak Cię zleją i nawet 'cześć' nie odpiszą.

Z doświadczenia Tindera np. wiem, że 3/4 kobiet jest otwartych, wesołych, uśmiechniętych, spontanicznych, ma mnóstwo pasji, ćwiczy na siłowni, uprawia sporty, studiuje i nigdy się nie nudzi. Rzeczywistość? Gorzej niż stuleje z wykopu w większości przypadków. Spontanicznie to chyba seriale oglądają leżąc w łóżku cały dzień.

Dlatego bardzo fajnie jest jak najszybciej przejść na rozmowy przez telefon, messengera, skype, cokolwiek. A jak będzie spoko to się spotkać na
  • Odpowiedz
@sp33dlink: zdziwiłbyś się, jak mało osób na tinderze ma "normalne" zdjęcia. większość albo z imprez, albo nie widać połowy twarzy, albo jakieś dziwne dresy/melanże. szukam kogoś normalnego :p

@wanderlust00: mój poprzedni niebieski był z tindera (zerwanie po roku przez jego nałogi, które ukrywał), ogólnie poznałam może 10 wartych poznania osób, a bardzo wybrednie przesuwałam w prawo.
Też jestem zwolennikiem rozmowy na żywo. Jak to wygląda z Twojej perspektywy
  • Odpowiedz