Wpis z mikrobloga

Drogie #rozowepaski. Mam naturalnie cienkie wlosy i na dodatek mam wrazenie ze od jakiegos roku intensywniej wypadaja (spowodowane choroba). Zdrowo sie odzywiam, zero alkoholu, papierosy i kawa baaardzo zadko. Uzywam masek biovax i zauwazylam ze wyrasta mi juz duzo nowych wloskow. Co jeszcze moglabym zrobic, zeby im pomoc? Jakis szampon (teraz uzywam dla dzieci johnsons baby)? Suplementy (nie za bardzo wierze w ich dzialanie) ? Nie musi byc tanio byle skutecznie. #uroda #kosmetyki #wlosyboners
  • 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@StaryZdzich: @wwwlosy_pl: koniec koncow kupilam ten szampon http://tolpa.pl/green-wzmacnianie-szampon-do-wlosow-oslabionych-200-ml,p1115#!opis-produktu na razie widze wiecej jego minusow, w ogole sie nie pieni, po splukaniu wlosy byly szorstkie i gdyby nie moj tangle teezer to bym w ogole ich nie rozczesala, duzo mi wypadlo przy czesaniu . to juz ktorys szampon bez sls, na ktory moje wlosy tak reaguja (baby dream i biovax to samo). chyba zostane przy tym johnsons baby
  • Odpowiedz
@co-to-ma-byc akurat tołpa to mój zawód roku 2015 ( ͡° ʖ̯ ͡°) kreują się na oh i ah a skład nie powala w przeciwieństwie do ceny. No nic w takim razie zostaw szampon w spokoju, pomóż skórze głowy wcierkami (aloes do nawilżania, jantar dla normalizacji i wzmocnienia cebulek, albo inna, która Ci pasuje) koniecznie odżywki po myciu lub przed (jeśli po myciu za mocno obciążają) i pomyśl
  • Odpowiedz
@co-to-ma-byc: bardzo możliwe, że to reakcja na Cocamidopropyl Betaine, nie każdy ją lubi, zwłaszcza solo w szamponie. No i może szampony bez SLeS po prostu nie do końca Ci odpowiadają? SLeS to nie zło i szatan, o ile rozwadnia się szampon i prawidłowo myje (czyli skórę głowy nie włosy)
  • Odpowiedz