Aktywne Wpisy
BayzedMan +181
Wiecie co jest najśmieszniejsze w tym konflikcie?
Że ruskie małpiszony czują potrzebe poniżania Ukraińców, których nie potrafią podbić. Czaisz? 2 armia świata, kraj z największymi zapasami wojskowymi w historii ludzkości po związku radzieckim, z 10k czołgów w magazynach, nie potrafi przejąć najbiedniejszego kraju w europie, BA! Zwolennicy i putiniarze czują się w obowiązku aby propagandowo niszczyć wizerunek tego kraju, BO NIC INNEGO NIE SĄ WSTANIE JUŻ ZROBIĆ. Robią sobie memy z broniącego
Że ruskie małpiszony czują potrzebe poniżania Ukraińców, których nie potrafią podbić. Czaisz? 2 armia świata, kraj z największymi zapasami wojskowymi w historii ludzkości po związku radzieckim, z 10k czołgów w magazynach, nie potrafi przejąć najbiedniejszego kraju w europie, BA! Zwolennicy i putiniarze czują się w obowiązku aby propagandowo niszczyć wizerunek tego kraju, BO NIC INNEGO NIE SĄ WSTANIE JUŻ ZROBIĆ. Robią sobie memy z broniącego
palkalgia +13
W trollingu najlepsze jest to, gdy druga strona w końcu zdaje sobie sprawę, że jest trollowana.
Picrel weebuska którą urabiałem kilka miesięcy, jechała do mnie czyli do Gdańska z Łodzi pociągiem. Tylko, że ja wcale nie mieszkam w Gdańsku xDD
Najpierw czekała godzinę bo napisałem, że korki są i koniec końców musiała dymać z powrotem prawie 7 godzin xD
#przegryw #podrywajzwykopem #tinder #heheszki
Picrel weebuska którą urabiałem kilka miesięcy, jechała do mnie czyli do Gdańska z Łodzi pociągiem. Tylko, że ja wcale nie mieszkam w Gdańsku xDD
Najpierw czekała godzinę bo napisałem, że korki są i koniec końców musiała dymać z powrotem prawie 7 godzin xD
#przegryw #podrywajzwykopem #tinder #heheszki
Jak oszacować przydatność takiego napędu http://www.banggood.com/DC-7_4-16_8V-52000RPM-Three-Phase-Inner-Rotor-Brushless-Motor-p-1084192.html do zbudowania na nim odciągu wiórów/odpadków (znaczy "odkurzacza warsztatowego)? Jak ma się 1.2Kg ciągu i 380W mocy elektrycznej - do uzyskiwanego podciśnienia, albo chociaż do jakiegoś porównania do odkurzaczów typowych?
W warsztatowym odciągu syfu - nie ma sytuacji takich odkurzaczowych, że się "przyssało do dywanu" - tutaj przepływ jest raczej cały czas mocno swobodny, ale musi być spory, by przepływające powietrze w rurach niosło wszystkie drobiazgi.
Stosuje rury fi 50 czy 55 do odciągu, jakby co, więc to nie jest jakaś stolarska profi fi150 maszyneria...
#cnc #warsztat #stolarstwo #narzedzia #elektronika #mechanika #wentylacja #modelarstwo
Przykładowo przerobiłem jedną wiertarkę na wkrętarkę z silnikiem bldc. Tak jak normalnie wpieprzała ~300W w idle, i około 500-600 przy obciążeniu, to na bezszczotkowym - w idle ciągnęło ledwo 1-2A (czyli ~20W powiedzmy, przy tej samej przekładni!) a pod obciążeniem... doszedłem do 2kW i poleciała przekładnia w