Wpis z mikrobloga

@ziobro2: a czy zmywarka startuje z tym domyślnym programem?

Jeśli startuje to znaczy że uszkodzeniu mógł ulec sam przycisk, a raczej połączenie lutownicze przycisku z płytką.

Trzeba rozebrać, wyciągnąć moduł i przelutować świeżą cyną.
  • Odpowiedz
@ziobro2: no to stawiam na mechaniczne uszkodzenie przycisku. Jeśli to śmierć jego bebechów to taki kosztuje 20 groszy, jeśli połączenie lutownicze to chwila pracy lutownicą (nie trzeba być majstrem)

Jak znam życie to ktoś odpowiedzialny za projekt popychacza plastikowego źle dobrał wymiary albo tolerancje się zgrały w najgorszym punkcie i po prostu ten przycisk był za bardzo "męczony". W firmie u mnie takie rzeczy robią i ostatnio poprawiają podobną wpadkę
  • Odpowiedz
  • 0
@ziobro2 daj lepsze zdjęcie jego okolic, bo sprawdzić się da, trzeba zewrzec drutem ale nie rób tego jeszcze. Na tej pytce może występować 230V z sieci i może Cię zabić
  • Odpowiedz
  • 0
@ziobro2 rozstaw nóg takiego switcha pozwala go zamontować tylko w jeden sposób. Możesz mieć trudność ze znalezieniem takiego w sklepie bo jest troszkę nietypowy. Jakbyś go nie dostał to podaj mi wymiary obudowy tego switcha wraz z wysokością. Pracuję w firmie co robi taką elektronikę do AGD i mam podobne o ile nie identyczne switche :)
  • Odpowiedz