Wpis z mikrobloga

W lutym rzucam pracę i ruszam w kilkumiesieczną podróż. Najpierw na tydzień do RPA później do Malezji - stamtąd dalej w kierunku Tajlandii, Kambodży, Wietnamu itp.
Podróż planuję na maks pół roku.
Czy ktoś z was był na takim wyjeździe?
Proszę o Wasze wskazówki.

#podroze #podrozujzwykopem #rpa #malezja #tajlandia

PS. Bilet w jedną stronę już kupiony.
PSS. #ajswpodrozy
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cziwol: Tak, jestem na bieżąco z jego wyjazdami. Mój wyjazd będzie miał trochę inny charakter. Mam jakiś budżet na który odkladałem kilka lat. Pozatym kończę 29 lat - to takie "zamknięcie rozdziału"
  • Odpowiedz
@Prokurator1990: RPA to przypadek był tani bilet w pakiecie z Kuala Lumpur. Ale Azja była już dawno na mojej liście.
Do okoła świata może i chciałbym pojechać ale nie wiem czy starczyło by mi kasy i czy jestem w stanie wytrzymać tyle w samotnej podróży :)
  • Odpowiedz
@ajsp: Powiedz mi jeszcze jak możesz, jaki jest Twój dorobek? Masz mieszkanie własnościowe, albo samochód?
Zamykasz rozdział, a z czym otworzysz nowy? Masz do czego wracać?
  • Odpowiedz
@TenNorbert: Mieszkanie wynajmuję, samochód mam służbowy. Nic mnie tu nie trzyma.
Na powrót jakiś bufor pieniędzy sobie odołożyłem.
Mam dom rodzinny na wsi gdzie mogę zawsze wrócić. Po powrocie zaczynam można powiedzieć "od początku".
Skąd to pytanie?
  • Odpowiedz
@ajsp: Bo jesteś ode mnie starszy o 5 lat i porównuje Twoją sytuację z moją :D
Ja całą kasę wydaję na podróże i nie mam żadnych oszczędności. Jak na razie moim jedynym dorobkiem jest samochód z 2000 roku.
  • Odpowiedz