Wpis z mikrobloga

OP: @LordJan: Dzięki, ciekawa strona nawet mimo nie dającej się wyłączyć muzyki. Co do psychologa to może nie być takie łatwe na tym zadupiu gdzie mieszkam. Poza tym nie wiem jak się do tego zabrać. NFZ odpada, za dużo komplikacji które skutecznie by mnie zniechęciły. Może coś prywatnie ogarnę, ale czuję że to ponad moje siły ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Ten komentarz został dodany przez
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania dda maja oddzielne terapie refundowane na NFZ w oddziałach terapii uzależnień i wspoluzaleznienia, polecam, ja już od... (dopiero teraz zdałam sobie z tego sprawę) prawie 1,5 roku na terapii jestem z przerwami i znacznie lepiej sobie radzę i umiem rozwiązywać problemy które kiedyś były dla mnie nie do rozwiązania
  • Odpowiedz
OP: @LordJan: Wybacz, wiem że marudzę i szukam wymówek, ale to naprawdę nie jest dla mnie łatwe. Muszę to jakoś zaplanować w sekrecie przed rodziną i znajomymi, bo gdyby się wydało to chyba bym się pochlastał. Mam 32 lata.

Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)
Zaakceptował: sokytsinolop
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania Jasne, rozumiem :)
Zwróć uwagę na to, co @Inatine napisała, znajdź sposób i działaj. Tylko twoje nastawienie teraz jest ważne. Jeśli masz jakąś rozgarnięta osobę przy sobie, to jej to powiedz - niech Cię popchnie w dobrą stronę :)
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania w sali w której była terapia grupowa wisiała taka kartka ' Prawdziwa decyzja jest mierzona poprzez fakt podjęcia nowego działania. Jeśli nie ma działania – tak naprawdę nie podjąłeś decyzji.' moja matka powiedziała mi że 'od tej terapii to Ci się w głowie popierd*lilo', chociaż w rzeczywistości po prostu zaczęłam zdrowiec i przestałam zgadzać się na rzeczy które mi nie służą.
Jak nie masz sil na terapię to zacznij czytać
  • Odpowiedz
OP: @LordJan: Właśnie kogoś takiego mi brakuję, żeby mnie wziął i zaprowadził, potem bym to mógł sam ciągnąć. Najtrudniejszy pierwszy krok. Dziękuję tobie i @Inatine: za dobre słowa. Muszę się jeszcze z tym przespać i może jakoś zacząć wychodzić z dołka.

Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)
Zaakceptował: Zkropkao_Na
  • Odpowiedz