Wpis z mikrobloga

@NapoleonV: mógł zrobić wielkie zakupy i to nawet rozdać, przekazać na fundację jakąś czy cokolwiek zrobić ze znacznie lepszym skutkiem, a tak oddał pieniądze do studni bez dna, gdzie będą zmarnotrawione
  • Odpowiedz
@wiewior_s: skad sie biora tacy ludzie jak Ty? Ludzie, ktorzy zawsze cos skrytykuja, ktorym zawsze cos bedzie nie tak... Zatrzymalby - zle. Oddal - zle. Dostal skads pieniadze, ktorych uwaza, ze nie powinien dostac. To oddaje skad dostal. Logiczne, prawda? W Polsce sa walki na miliary, wiec tymi 13k nie uratuje sie kraju, tu chodzi o gest, symbol.
  • Odpowiedz
@stara_koc nie uwazam zeby pompowanie skarbu panstwa bylo logiczne, patrzac na to jak te pieniadze sa marnowane, lepiej jakby zatrzymal i wydal w kraju.;) Gest spoko, mogl przy okazji zrobic cokolwiek pozytecznego z tym. Niby nic mi do tego, nie moja kasa, ale daleko mi do pochwalania tego. Jakby mial okazje sie wykazac obnizajac wydatki i podatki to bym propsowal, niestety wyniki wyborow byly jakie byly, wiec nic z tego. Mam
  • Odpowiedz
@wiewior_s: laczysz kilka aspektow w jeden. Zgadzam sie, ze politycy marnuja pieniadze, zgadzam sie, ze te premie to kiepski zart - ale Twoj komentarz potepia jego zachowanie. Skoro on zrobil cos, a Ty piszesz, ze mogl zrobic cos innego, to znaczy ze nie uwazasz by zrobil dobrze. A on moralnie nie mogl oddac tych pieniedzy gdzie indziej, niz skad dostal. Bo zaloze sie, ze gdyby przekazal na cele charytatywne, d--------s
  • Odpowiedz
@NapoleonV: przecież te pieniądze mu pewnie automatycznie wrócą na konto bo system nie przyjmie wpłaty. No, ale nakręci sobie kampanię, a kaskę i tak weźmie, tylko 2 dni później.
  • Odpowiedz
@NapoleonV: przecież te pieniądze mu pewnie automatycznie wrócą na konto bo system nie przyjmie wpłaty. No, ale nakręci sobie kampanię, a kaskę i tak weźmie, tylko 2 dni później.

@znikam5:
i wtedy walnie na konto jakiejś fundacji
ale właśnie to o ten cały szum idzie, a gościu robi sobie kilkudniowe szoł wizerunkowe za 13 nie swoich tysięcy
  • Odpowiedz