Wpis z mikrobloga

Witajcie :-) Jestem już "na swoim" ale po kolei. W niedzielę cały dzień przesiedzialem w hostelu bo jeszcze mnie gardło pobolewa, udało mi się obejrzeć skoki i od razu jak oglądałem to dwóch Polaków na podium ( ͡° ͜ʖ ͡°). Wczoraj @krzyzakp pomógł mi przy przeprowadzce i przed 13 dojechaliśmy do domu. Ogarnąłem pościel od właściciela i w zasadzie zbieralismy się z chłopakami do pracy. W pracy nosiłem kartony na jeden dział gdzie pakowali ubrania i zlecialo. Po powrocie prysznic, zjadłem bigos od @saperq i był dobry :-) po czym poszedłem spać. Dziś rano ogarnąłem zakupy żywnościowe, zjadłem śniadanie i obecnie leżę sobie przed Tv :-) na 14 do pracy. Meldunek będę ogarniać w czwartek, od razu zajde do post banku bo powinno być 100 euro z pracy. Tu nie trzeba się na termin umawiać z meldunkiem, od ręki można załatwić. Także żyje sobie na spokojnie i tak dalej będzie przez dłuższy czas :-) #kurakberlin #berlin #emigracja
Pobierz kurakao - Witajcie :-) Jestem już "na swoim" ale po kolei. W niedzielę cały dzień prz...
źródło: comment_0GALicPBjoT5tQ82WUpWURrw3BRMxcgx.jpg
  • 52
@kurakao Wazne ze w koncu stałe lokum i teraz po mału wszystko bedzie szło do przodu - jezyk, spłata długow i bedzie git.
Swoja droga - ja po 6 latach na #emigracja nadal nie mam TV ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@Kurajmo Podobno tam gdzie autor posta robi beda w lutym/marcu(?) nowa hale otwierac i szukaja 2tys ludkow. Nocleg jak patrzyłem pewnie bedzie w tym samym miejscu do ogarniecia,
@kurakao super! :) a co z dlugami w Polsce? Nie jesteś z tego tytułu scigany, przeciez pracujesz legalnie na umowę o pracę? Zamierzasz je oddać czy oczekujesz na przedawnienie?
@kurakao mam nadzieję, że w rok spłacisz zobowiązania i wyjdziesz na prostą. Nie popełnił już tego błędu z przeszłości bo chwilówki to zło. Kto logicznie myślący, bierze chwilówkę na spłatę rat w Banku? Nie było możliwości zawieszenia pożyczki? Powodzenia i czekam na kolejny wpis ;)
@FHA96 tam około 60k, myślę że 40 k pozwoli mi z tego wyjść przy dobrych negocjacjach. Tak czy inaczej na styczeń mam tu jeszcze trochę zobowiązań, ale od lutego będę po te 300 euro miesięcznie odkładać. Na święta jak będę mieć dostęp do komputera zrobię sobie listę co i jak i zacznę spłacać od najmniejszych spraw :)
@trucha13657 co do pokaż mordę to nie chce się ujawniać bo latka bezdomnego do końca