Wpis z mikrobloga

Jeżeli ktoś chce przejść stare Might and Magic (1-5), ale odstrasza go robienie własnych map i wiele innych, oldskulowych rzeczy, to mam coś ciekawego. Programik Where Are We? robi za nas mapy, notatki, prowadzi dziennik i pomaga na wiele innych sposobów. Działa dobrze na DosBox standardowym, jak i Daum.

Do pobrania tutaj: https://www.eskimo.com/~edv/lockscroll/WhereAreWe/

wołam: @OSH1980 może się przyda ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#staregry #mightandmagic #crpg
Lisaros - Jeżeli ktoś chce przejść stare Might and Magic (1-5), ale odstrasza go robi...

źródło: comment_fYjRsSgSNqDip98g8EEqGWHxvoCDtGbv.jpg

Pobierz
  • 11
@Lisaros: Osh mówił, że się lubi szwendać po labiryntach, więc nie wiem, czy będzie chciał się obłożyć takimi, trochę chyba jednak podkopującymi klimat terminalami ( ͡° ͜ʖ ͡°) Niemniej jednak gadżet ciekawy, nie każdy ma wystarczająco duży hipokamp, żeby przejść M&M1-5 bez wspomagania ;)
@kabaret10: żyję xD
Łooo dawno nie odpalałem, nie mam pojęcia, jak pomóc. Próbowałeś znaleźć coś w dokumentacji? Jest do pobrania na stronce. Tam jest o tym, jak można wszystko skonfigurować, wszystkie opcje itd.
@Lisaros: w dokumentacji jest pusto, nie ma nic o rozdzielczościach.
Znalazłem ten główny plik konfiguracyjny który siedział w tempie, ale jego edycja nic nie daje.
Na moim lokalnym boksie w nowszej wersji mogę zrobić wszystko, tylki uruchamiam podmontowany exek, gra się uruchamia w takiej rozdzielczości jaką chcę.
Tak jak napisali w .info uruchomiłem Box z parametrem -conf ale żadne okienko z konfiguracją mi się nie pojawia.
( ͡° ʖ̯