Wpis z mikrobloga

@Chce_Tu_Zostac: jak dla mnie to to wkladka termostatyczna jest, tylko cos jakas długa dosyc. No ale tak jak mirek wyzej mowi, ten srebrny pierscien z twojej glowicy powien na zlotym gwincie glowicy sie osadzic - zoltym regulujesz wstepne ustawienie, taki wewnetrzny ogranicznik mocy glowicy - na maxymalnym przelozeniu bedzie zawroc w pelni otwarty. A potem od tego 'wstepnego ograniczenia' masz ten bolec, ktorym bedzie sterowac glowica, która chcesz zalozyc. Pytanie czy
Pobierz yacolek - @ChceTuZostac: jak dla mnie to to wkladka termostatyczna jest, tylko cos ja...
źródło: comment_i8JqQPmbyBW8v8x0xA60tycodw4y1TGo.jpg
@Chce_Tu_Zostac: a wez poloz ta glowice ktora chcesz zalozyc, nad zaworem, dopasuj na dlugosc i zobaczymy ile na glebokosc powinno byc niby, poka fotke taka xD ten bolec sie wciska do srodka, obecnie jest 'odkrecony na maxa', takze jakbys mogl glowice tez 'odkrecic na maxa' to moze sie jakos wydluzy. powinno pasowac kurde xD
@Chce_Tu_Zostac: Ale nie pasuje że jest za długa głowica, czy za mała średnica. To trzeba wcisnąć. Sterownik jest domyślnie zamknięty i wystaje w środku bolec, który ma naciskać ten w głowicy. Trzeba wcisnąć, żeby przełamać opór zaworu.
@Chce_Tu_Zostac: tez jestem za tym ze powinienes to pchnąć - obecnie w glowicy masz na maxa wypchnieta scianke ktora na bolec napiera = glowica zamknieta na maxa. A zawór masz na maxa otwarty - wez jakies obcęgi czy cos i zobacz ze ten metalowy grzybek sie wciska, tak dziala glowica w grzejniku. Takze sproboj troche silą moze dopasowac - ze zdjęcia wygląda ze ty to ledwo nalozyles i chcesz zeby dzialalo,
@Chce_Tu_Zostac: poza tym to zdjecie drugie - mozesz chyba na tej glowicy regulowac otwieranie/zamykanie manualnie - zatem sprawdz, zakręc totalnie grzejnik, powinien zrobic sie chlodniejszy, w koncu to panelowy to szybko reaguje na zmiany.
@Chce_Tu_Zostac: a jak regulacje pociagniesz 'do siebie' i przekrecisz na inny stopien, to czuc roznice w pracy bolca na boku? no musisz tak wykombinowac zeby glowica ten bolec wciskala - to elektroniczne cudo jakies, jak otwierasz ją elektronicznie to tam w srodku widac jakas roznice? :D