Wpis z mikrobloga

Pamiętacie handlarza z Kutna?
Działa dalej w najlepsze. Teraz sprzedaje Forda Fiestę. Auto oczywiście po szkodzie całkowitej przy przebiegu 32 tysiące.
Wygooglowane zjdęcia w załączniku.
VIN: WF0DXXGAKDEL02362
Nr rejestracyjny z Danii: AL22779
Przebieg w ogłoszeniu to 28 tys, a auto jest opisane jako bezwypadkowe i

W STANIE IDEALNYM , PRAKTYCZNIE JAK NOWE

#niedajsieautojanuszom #ford #fiesta #kutno #mirekhandlarz
Pobierz
źródło: comment_tvLAbUo5XKBIYOfQfisLJ4rSVA9RPmaL.jpg
  • 37
@ssailorr: Kolego w dyskusję sie wdawać nie chce. Masz racje powinno być to opisane również jest moje takie zdanie ALE. No właśnie i tu pojawia się ALE. Ludzie wolą mieć ten komfort psychiczny, że auto które zostało przez nich kupione jest BEZWYPADKOWE bo tak było w ogłoszeniu i ma tylko 180k PRZEBIEGU (np 90% passatów 2003r.). Handlarze muszą kłamać bo by nie sprzedali auta, które miałoby 350tys. przebiegu i byłoby napisane
@FIFO: @Kejran: @Alexxander: Tak, ten samochód ma status szkody całkowitej w rejestrze pojazdów w Danii.

każde auto z zaranicy jest poobijane lub rozbite, inaczej nie opłacałoby się ich ściągac.

@Alexxander: Nie każde. To że 80% kupujących szuka danego auta za mniejszą kasę niż one chodzą za granicą, to nie znaczy że każdy tak robi.

Handlarze muszą kłamać bo by nie sprzedali auta

Nikt nic nie musi, a dzięki
Pobierz
źródło: comment_72t93oN1P9KRtlZoF4yZcnFW8gzbdCej.jpg
@chwed: Szanuje za to co robisz, ale odznaka złota lopata w tym roku nalezy do ciebie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Za pewne znów będzie koleś się tłumaczył, że jest BEZWYPADKOWE, a nie BEZKOLIZYJNE
@chwed szkoda całkowita bo nie opłaca się im tam naprawiać bo ceny części zamiennych i robocizny są bardzo wysokie. Szkoda całkowita nie oznacza dosłownie samochodu 'całkowicie uszkodzonego' ekspercie.
@ssailorr: Nie pisz kolego tego do mojej osoby, bo ja handlarzem nie jestem :) A porównanie branży motoryzacyjnej z wałkami na garnkach (czego nie popieram i piętnuje, a ludzi tych co to sprzedają starszym bił do czerwoności) troche nietrafione imo. Niemniej miłego dnia ʕʔ
@chwed: Te fiesty kosztuja jakies 8 tys wiecej, zatem sama cena moze dac do myslenia.
Troche malo zdjec, aczkolwiek wydaje sie, ze newralgiczne punkty byly cale. Jezeli jest dobrze zrobione to w sumie nie ma wielu powod do obaw w tej cenie. Strasznie wyglada tylko ta kierownica.
Przepraszam, ale czego Ty realnie oczekiwałeś po handlarzu z Kutna? Może po następne auto do Gniezna pojedziesz szukać szczęścia? Albo do Płocka zaraz potem?
@Alexxander: czy handlarz musi kłamać tak jak twierdzisz? Wg mnie nie. Ja dostałem do ręki papiery od rzeczoznawcy. 17 stron ze zdjeciami jak auto było uszkodzone ile miało przebiegu w momencie kolizji i wycenę szkody. Handlarz przywiózł i naprawił. Wygląda jak nowe. Na dzień dobry powiedział że bylo bite i z takim gościem mogę gadać bo wiem co kupuję i co było zrobione. Lepiej mieć świadomość tego ze była szkoda a