Aktywne Wpisy

WielkiNos +98
źródło: temp_file5271561409286591977
Pobierz
manlet185cm +129
Jak bylem nastolatkiem to zastanawiałem się jakim cudem tylu ludzi dało się nabrać na Ambergold i PEWNY, GWARANTOWANY zysk do 15% rocznie na inwestycji w ZŁOTO. No ale wmawiałem sobie, że to wina starych, naiwnych ludzi z poprzedniego systemu i że to już nigdy się nie powtórzy. Od tamtego czasu minęło ledwie 12 lat i każdy uwierzył w PEWNE, GWARANTOWANE zyski na inwestycji w BETON. Tylko teraz 15% zysku rocznie to minimum
źródło: ambergold
Pobierz

#domoticz
Dodałem urządzenie wirtualne (Dummy), czujnik użytkowy (Thermostat, SetPoint) i jak na razie tylko aktualniam go (poprzez json) o daną wartość, która jest ustawiona na piecu (wartość tą pobieram przez USB na RPI ale to mniej ważne).
Teraz chciałbym dodać jego obsługę, abym mógl zmienić wartość termostatu na piecu poprzez Domoticz. I tutaj problem, bo urządzenie to nie obsługuje
if((time.min % 5)==0)then
sSalonTemp, sSalonHumidity = otherdevicessvalues['ESP4 DHT22']:match("([^;]+);([^;]+)")
Ja akurat nie potrzebuję sterować pompami itd, mam to wszystko w piecu do centralnego ogrzewania. I zależy mi na termostacie, więc tutaj mam ten problem - bo dane aktualizuję co 5 minut (cron na linuxie, skrypt do aktualizacji w php) i jak dodam devicachanged['termostat'] to wykona mi się ten kod podczas aktualizacji
rolety = tonumber(uservariables['roletyotwarte'])
commandArray['Variable:roletyotwarte'] =