Aktywne Wpisy
hitsmer +823
Ostrzegam wszystkich przed @Kami123x
Jeden mirek już go wyjaśnił, dopisuje następne punkty:
1. Jedzenia z mopsu nie chce, bo za długo będzie czekał.
2. Jedzenia od caritasu czy brata Alberta nie chce, bo kościół.
3. Pracy na budowie nie chce, bo nie ma doświadczenia i siły.
4. Praca najlepiej tylko za komputerem, dziwnym trafem nie powiedział co umie przed tym komputerem robić, pewnie tylko czytać wypok.
5. Na czarno, żeby sobie zarobić
Jeden mirek już go wyjaśnił, dopisuje następne punkty:
1. Jedzenia z mopsu nie chce, bo za długo będzie czekał.
2. Jedzenia od caritasu czy brata Alberta nie chce, bo kościół.
3. Pracy na budowie nie chce, bo nie ma doświadczenia i siły.
4. Praca najlepiej tylko za komputerem, dziwnym trafem nie powiedział co umie przed tym komputerem robić, pewnie tylko czytać wypok.
5. Na czarno, żeby sobie zarobić
Nupharizar +128
Napisałem na jakiejś gówno stronce na fb, że dziecko sexmasterki popełni samobója, jak rówieśnicy dowiedzą się, czym zajmowała się jego matka. Taką wiadomość dostałem na priv xD
#logikarozowychpaskow #heheszki #madki #bekazpodludzi
#logikarozowychpaskow #heheszki #madki #bekazpodludzi
szukam tytułu bądź innej wskazówki, chodzi o opowiadanie sf.
w małym miasteczku w USA rodzi się chlopiec z mocą parapsychiczną.
ogólnie chodzi o to, że jest małym, ale rozwydrzonym dzieckiem. wszyscy muszą go słuchać. jak ktoś go wkurzy, nawet złym myśleniem o nim to go np. wywraca na lewą stronę. wszyscy chodzą na palcach, cały czas mruczą jakieś wierszyki, żeby zagłuszyć swoje myśli, aby chłopiec nie mógł usłyszeć, że ktoś o nim źle myśli, itp.
ogólnie - terror i zniewolenie.
pamiętam taką scenę, że chłopiec zabija jakiegoś sąsiada, bo odkrył, że tamten chciał od niego uwolnić miasteczko, a potem zarządza spotkanie w jakiejś świetlicy, gdzie mu wszyscy śpiewają czy opowiadają bajki... a w ostatnim rzędzie ludzie przytrzymują na ziemi żonę tego zabitego faceta, żeby nie wrzeszczała z rozpaczy, bo chłopiec i ją by wykończył.
bardzo mocne to było.
niestety, nie pamiętam ani autora, ani nawet, w jakim zbiorze to czytałem.
nastrój bardzo podobny do "czasu robaka" Lemana albo do "nie mam ust, a muszę krzyczeć" Ellisona (oba do znalezienia w necie; polecam na dzisiejszy wieczór).