Aktywne Wpisy

strfkr +455

ted-kaczynsky +41
w tym roku jednak zagłosuje na ( ͡º ͜ʖ͡º) #konfederacja dlatego, że nie ma różnicy pomiędzy #ko , a #pis . Głosuja tak samo, czyli chca tego samego. Różnia się jedynie optyka lub sposobem narzucania narracji politycznej #polityka #wybory #wybory2023

taki powinien być ok, choć mi się czasem przytnie
Pod warunkiem, że ma wystarczającą wydajność, mi na 870M SolidWorks czasem klatkował podczas obracania złożenia z profili boscha, ale w sumie nic dziwnego bo krawędzi dużo. Stawiałbym, że karty pokroju 850M/860M z cywilnych powinny być ok, quadro nawet teoretycznie słabsze będą sobie lepiej radziły.
Swoją drogą SW chyba zbyt dużo na dysku nie pisze, modele są malutkie.
@pawel694:
Według mnie warto zainteresować się jakimiś używkami, np którymś precisionem od
A na te rzeczy które ja przedstawiłem jako moje rozumowanie "wydajności pracy" karta nie ma wpływu. I te dwa stanowiska nie przeczą sobie.
Zasadniczo masz rację, ale warto wspomnieć, że część obliczeń zrzucana jest na karty graficzne, przez co jej wydajność ma znaczenie przy obrabianiu modeli, zwłaszcza przy automatycznych procedurach. Z kolei jeżeli chodzi o procesory to myślę, że można powiedzieć, że od jakiegoś czasu mamy nadpodaż mocy- jak dawno temu, na athlonie 3000+ kompilowałem gentoo to trzeba było ze dwa, trzy dni zarezerwować, kilka lat później kompilowałem na i5 460M i skompilował