Wpis z mikrobloga

#informatyka #internet #it
Hej. MIraski, czy jesli ktos wydzieli mi internet (sąsiad), to czy bedzie on mogl zobaczyc jakie strony ogladam, hasla mam? Co oglądam/co udostepniam i zasysam?
nie mam internetu, bo dostawca to psiqta, a ja mu gest kozakiewicza pokaze, ale bez internetu to d--a, a mcdonald daleko.
#kiciochpyta
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Też chciałem zwrócić uwagę że SSL nic praktycznie nie daje - teoretycznie to nawet HSTS można obejść na publicznym wifi ( ͡° ͜ʖ ͡°) zależy jaki to haker bo może przekieruje hosty na ruterze pod spreparowane strony logowania ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°) wgra trojana i keyloggera ( ͡°
  • Odpowiedz
@phreaker:
Zresztą dla chcącego i mającego wiedzę nie ma, że się nie da stąd " będzie to zbyt trudne dla zwykłych śmiertelników." bo patrząc po swoich znajomych mało kto by umiał choćby logi z routera odczytać ze zrozumieniem.
  • Odpowiedz
@JamJurcia: ja bym odpuścił, nie wiadomo co z tym będzie, czy jest to pewne, cyz nie będą czegoś próbowali, a później jakiś szantazyk etc.. różnie bywa.. szukaj czegoś normalnego
  • Odpowiedz
@dodgers: ja nie mam internetu bo dostawca ssie a zapytałam czy moze mi wydzielic przez wifi bo on obok mieszka. JEgo brat tam instalowal cos w kompie i powiedzial ze teraz moze dac mi haslo. A ja ze sie zastanowie. i skitrałam. On ma kablowke a wydziela haslo wifi
  • Odpowiedz