Aktywne Wpisy
kontodlabeki +176
doczekaliśmy się zakończenia mordęgi
pearl_jamik +5
Poznałem fajną dziewczynę na #tinder , taka 8/10 z wyglądu, w głowie też ma poukładane, pracuje w szkole językowej. Gadka się nam klei, było parę spotkań. W końcu doszło do zbliżenia, i okazało się, że ona ma wypukły pępek, alee taki mega brzydki i strasznie mnie to obrzydza. No za każdym razem jak to widzę to z laski 8/10 robi się 4/10 a mi się chce wymiotować. Co byście zrobili
czy powiedzieć jej?
- tak 63.0% (271)
- nie 37.0% (159)
powodzenia cumplu, latanie nic strasznego
@ikulis: tak jak myślałem ze seica lepiej wyjdzie bo bilety na metro drogie nie są
Jeśli chodzi o transport publiczny to używałem google maps
Teraz lece 3 raz (zostaje na dluzej) przez Moskwe z 11h oczekiwaniem na przesiadke :D
Jr pass mogę tutaj na miejscu z tym nie będzie problemu.
Sprawdzę sobie citymapper :)
Ale raczej zainwestuje w seica :) dobra opcja w sumie jak dla mnie jeśli pierwsza podróż głównie Tokio chociaż mam ochotę raz na fuji się wybrać
W sumie planuje tylko raz daleka podróż ale fakt faktem mam czas by się zastanowić nad tym kosztem czy kupić to czy pojedynczy bilet z wyprzedzeniem bo moze jest jak u nas ze taniej się go kupi a nawet tego teraz nie wiem.
Karta Suica się nazywa, jest też pasmo.
Podróżowanie jako turysta bez JR Pass moim zdaniem bez sensu.
@KowaziS_ jakby co pytaj śmiało..
Na mapie tylko linie JR, jest jeszcze kilku innych przewoźników
http://world.jorudan.co.jp/norikae/cgi-bin/engkeyin.cgi
Raz chce odwiedzić japońskiego kumpla w toyamie i raz podjechać zobaczyć słynna fuji (chociaż aokigahara tez ciekawie brzmi ) . Wiec jr pass się przyda pewnie