Wpis z mikrobloga

@Saper9: Brawo, teraz kupić taki numer i zadzwonić na bagiety np. z fałszywym alarmem bombowym. Ciekawe czy wtedy koleś będzie taki mądry :)
  • Odpowiedz
@SPR8: Przecież karta sim nic nie zmienia bo liczy się numer imei, który widzi operator. Rejestrowanie kart sim zostało wprowadzone nie dla bezpieczeństwa i walki z terroryzmem, a do ułatwionego szpiegowania obywateli.
  • Odpowiedz
@McKohones: @support: @SPR8: tu nie chodzi nawet o IMEI ale w ustawie słowem nie jest wspomniane o zakazie odsprzedaży tych kart, więc w praktyce ustawa jest martwa, ale przykładowa rozmowa policji ze słupem będzie >wyglądała tak:

przyznaj się

sprzedałem te karty

komu?

nie przedstawił się, dał
  • Odpowiedz
@McKohones: telefon z możliwością zmiany IMEI z poziomu telefonu, to jest 9$ na ali xD
a pominę że każdy telefon na MTK też tak może ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@suttle aby zostać o coś posądzony np o zamach musiał by ten menel o tym wiedzieć. Że ten numer będzie wykorzystany w złym celu. Ale nikt o tym nie wie. Oprócz wezwania na komendę nikomu nic nie grozi.
  • Odpowiedz
@McKohones: nie wiem jak mediatek(bo to jest w menu developerskim), ale jednak myślę, że jeżeli chinski producent dodał taką (ukrytą, bo trzeba wpisać "tajny" kod), to jednak to tak nie działa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz