Wpis z mikrobloga

Mirki, potrzebuję rady.

Przymierzam się do kupna lapka, wymarzył mi się gamingowy.

Znalazłem takie coś:

klik

Wszystkie parametry jakie chciałem (ram, procek, matowa matryca, nawet ssd+hdd się trafił).

Pytanie teraz, czy warto inwestować ? Wiadomo że za jakiś czas to już nie będzie dobry sprzęt, ale chodzi mi o to żeby posłużył mi dłuższy czas (~5lat) bez efektu "wooden pc" #pdk.

Wiem że w tej cenie dało by radę złożyć niezłe pc, ale nie jestem w sytuacji żeby mieć stacjonarnego kompa.

#pcmasterrace #kiciochpyta #laptopy #gaming #gry #komputery może trochę #programowanie.

Dziękuję za wszelkie pomocne komentarze (òóˇ)
  • 4
@donslime: jeżeli jest to maksymalny budżet to trudno będzie coś lepszego znaleźć, jednak warto wiedzieć że 960m jest za słaby do FullHD aby wyciągnąć wszystko na uber ultra. Jeżeli jesteś w stanie zmienić wariant na 17,3" to znacznie mocniejszego GTX 970m znajdziesz w tej cenie
@donslime: Ja zakupiłem 1,5 roku temu Asus Rog g751JT z gtx970. Dołożyłem drugi dysk i dalej jestem bardzo zadowolony. To co chcę chodzi bez najmniejszego problemu. Nie poczułem, żeby się zestarzał i mam nadzieję go wymienić za jakieś 4 lata. Teraz ostrzę sobie zęby na SSD. Długo się zastanawiałem, czy aby na pewno chcę lapka a nie stację ale ostatecznie padło na laptopa. Co prawda żonie złożyłem stacje o podobnych parametrach
@ArbuzZaglady: Rysy myślę że mają źródło u producenta, nie mniej nie ma to dla mnie najmniejszego znaczenia tak na prawdę, liczy się jakość użytkowania i trwałość.

A co do grzania i hałasu, mnie też zawsze przysługuje 15 dni ( ͡° ͜ʖ ͡°)