Wpis z mikrobloga

Ogarnięcie kursu dla gier 2D i 3D w Unity na Udemy wystarzczy żeby zacząć rozsyłać jakieś CVki po mniejszych firmach?
#gamedev
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Motloch nie kupuj tych kursów. Mam do nich dostęp i może były spoko, ale kiedyś. Dużo zmian nastąpiło i nie są aktualne. Sam uczę się teraz i najważniejsza w unity jest dokumentacja i podstawowa znajomość c#. Zrób kilka własnych projektów najpierw
  • Odpowiedz
@daedalus_pl: @Sinti: @VodkaDestroyer: Przerobiłem dopiero 5 godzin z 50, dlatego GRZECZNIE pytam, bo nie wiem na jakim poziomie są późniejsze projekty. Po co to chamstwo?
@Re-volt: O tym, żeby brać się za swoje projekty wiem, ale właśnie chcę to robić jak już będę miał trochę wiedzy z kursu. A kupiłem jakiś tydzień temu, bo był za 5dyszek ( ͡° ͜ʖ ͡°
  • Odpowiedz
@Motloch: Jeżeli "śmieszkowanie" (chyba lennyface jest legitny?) odbierasz jako chamstwo, to polecam ci usunąć konto, bo na wykopie w takim przypadku czeka cię sporo przykrości. ʕʔ
  • Odpowiedz
@Motloch: Gdzie Ty jakieś chamstwo widzisz? W miarę łagodny sposób staramy się wytłumaczyć Ci, że obejrzenie jakiegoś kilkugodzinnego kursu wątpliwej jakości to trochę mało na uzyskanie kwalifikacji do podjęcia pracy.

Sam od kilku miesięcy grzebię przy Unity, przerobiłem dość sporo kursów, mam w toku duży samodzielny projekt, a nadal uważam, że zbyt mało wiem, by się na prawdziwą robotę w tym załapać.

Równie dobrze możesz rozsyłać CV bez ukończenia żadnego
  • Odpowiedz
@Motloch: a) Naucz sie matematyki 2D/3D przyda Ci sie w ch**, b) podstawa to umiejetnosc programowania na przyzwoitym poziomie c) Wlasne projekty(portfolio) nie musi byc na Unity, ale znajomosc 1 silnika zawsze jest lepsza niz nic
  • Odpowiedz
@Motloch: patrzyłem na zawartość tego kursu, bo teraz była 95% zniżka. Z mojego bardzo małego i początkującego doświadczenia, mogę powiedzieć, że ten kurs jest dla bardzo początkujących i są tam zawarte tylko bardzo podstawowe rzeczy.
  • Odpowiedz