Wpis z mikrobloga

Szukała mnie dzisiaj policja w moim rodzinnym domu i pewnie mnie znajdzie prędzej czy później.

Ojcu powiedzieli, że udostępniałem film "drogówka" i pójdę gnić do sztumu. Jako, że brzydzę się polską kinematografią i nic takiego nie udostępniałem idę spać prawie spokojnie. Prawie bo na dysku mam dużo bardzo prywatnych zdjęć i nie chciałbym żeby jakiś seba po technikum informatycznym je sobie przeglądał. Jak zabezpieczyć te zdjęcia żebym mógł spać spokojnie i żeby mi kompa nie zarekwirowali na 10 lat.?

ps jak bym nie wrócił to powiedzcie mirko, że je kochałem

#policja #bagiety #programy #komputery
Mazowia - Szukała mnie dzisiaj policja w moim rodzinnym domu i pewnie mnie znajdzie p...

źródło: comment_XqZ8xfPZAfwe2iKK8kPpsOtJYZPnsq0u.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
@Mazowia: jeśli korzystałeś z torrentów to możesz mieć kłopoty a prawie pewne jest że wezmą komputer,mogą szukać również nośników danych,przygotuj się na następną wizytę
  • Odpowiedz
@pakistanowaj: @psposki: Jak im dam zaszyfrowanego kompa to będą go trzymać 5 lat. Nic nie ściągałem nic nie udostępniałem wszystko na komputerze mam legalne. Nie chcę tylko żeby mi zdjęcia oglądali ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Mazowia: To zgraj zdjęcia na jakiś zewnętrzny dysk/pendrive'a, zawieź do babci/kolegi/kogokolwiek, kto jest godny zaufania i skasuj je z kompa, dla pewności zrób formata połączonego z zerowaniem dysku. Albo jeszcze lepiej - całego kompa wywieź, skombinuj jakiegoś starego rupiecia za 100 zł i oddaj policji ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz