Aktywne Wpisy
Dalamar +126
Chryste jaka ona musi być płodna
#plodnajulka #lekkoatletyka #ladnapani #prokuratorboners #buziaboners #brzuchboners #wszystkoboners #anastazjakus #szaramyszkadlaanonka
#plodnajulka #lekkoatletyka #ladnapani #prokuratorboners #buziaboners #brzuchboners #wszystkoboners #anastazjakus #szaramyszkadlaanonka
Docent_Jan_Mula +198
To jest kradzież i tyle. Niesamowite, że ludzie nie potrafią się do tego przyznać i lawirują dookoła starając się usprawiedliwić swój złowrogi czyn. Często ktoś mówi 'ściągam bo filmy są za drogie' lub 'ściągam bo mnie nie stać'. Przykra sprawa, gdy bieda zmusza do złodziejstwa. Załóżmy, że w trakcie majówki rozkładasz grilla na swojej działce, przygotowujesz kiełbasę, karkówkę, same rarytasy. Odchodzisz na chwilę do domu po napój, wracasz a tam 5 osób wynosi grilla z Twoim jedzeniem. Co robisz? Oczywiście rzucasz się na nich z furią w oczach i nie możesz uwierzyć, że ktoś Cię okrada. Nie dajesz im rady, uciekają przed Tobą, więc wracasz do domu i aby się pocieszyć ściągasz film 'Sausage Party'. Ach, ta logika. Ja zawsze chodzę do kina i kupuję filmy na DVD, nigdy nie splamiłem się kradzieżą z tak niskich pobudek jak wy. Nie jestem złodziejem. Ci, którzy ściągają są, ale nie potrafią się do tego przyznać. Ciekaw jestem ile osób faktycznie uznaje się za złodzieja i przyzna to przed samym sobą, a ile będzie się oszukiwać.
#film #seriale #oswiadczenie #niebieskiepaski #rozowepaski #ankieta #przemyslenia
Wyraź swoją opinię w kwestii ściągania filmów/seriali
Bywa, że filmu nie ma na DVD (bo nie wydali albo wydali w #!$%@? dawno i nie można już kupić nawet używki) i weź go obejrzyj :P
Komentarz usunięty przez moderatora
słuchasz w autobusie/tramwaju/u fryzjera to czego słucha kierowca jesteś złodziejem
przerzucasz koledze empeczy przez blutuf jesteś złodziejem
udostępniasz koledze/kupujesz/sprzedajesz sloty do gier na pc/ps4/xbox jesteś złodziejem
ripujesz kupioną płyte cd/dvd/br jesteś złodziejem
nagrywasz na komórke koncert swojego ulubione zespołu i wrzucasz w internet jesteś złodziejem
Owóż:
"Zapłaciłeś za produkt, który twórca wypuszcza na rynek za opłatą? Nie. A więc okradasz go. Opryszek będzie się wzbraniał, że 'przecież wszyscy tak robią', ale kłamie jak z nut - wiele osób chodzi do kina, kupuje filmy na DVD lub też ogląda je w telewizji, która opłaciła licencję."
Skąd ktoś, kto ogląda film na CDA ma wiedzieć, że CDA nie opłaciło licencji? Zanim odpiszesz "to wiadomo" - Skąd, tak naprawdę, wiesz, że TVP/TVN/Polsat opłaciły licencję, jak oglądasz film?
W końcu ściągasz go na swój komputer (bufor).
Robisz research zanim oglądasz Kevina w Polsacie, czy Polsat zapłacił w tych latach 90. pierwotną licencję?