Mam 500 i czy to normalne, że gdy się dzieje więcej na ekranie w Galadze 92 i R-Type II to konsola zwalnia? Deluxe Galagę nagrywałem ze 3 razy, za każdym razem czyta dyskietkę i pokazuje się logo, by włożyć dyskietkę z WB - standardowe, systemowe. Macie pomysł dlaczego tak się dzieje?
@szczesliwa_patelnia: Po pierwsze, nie nazywaj Amisi konsolą, bo się pogniewamy.( ͡°͜ʖ͡°) Po drugie: tak, to normalne - A500 nie jest specjalnie szybkim komputerem, zwłaszcza, jeżeli na ekranie dużo się dzieje. Po trzecie - Deluxe Galaga to gra działająca systemowo i chyba potrzebuje jakichś bibliotek. Możesz mi podesłać tego ADF-a, z którego nagrywałeś?
@OSH1980: Dokładnie. Coś innego w tych klimatach polecisz? R type też jest spoko, ale w Galagę lepiej mi się gra - tylko te zwolnienia trochę przeszkadzają.
@szczesliwa_patelnia: szczrze mówiąc, nie grywałem specjalnie na Amidze w zręcznościówki.. ale w tych kliamtach to moze być np. Xenon i Xenon II. Jest też coś co się nazywa Galaga'92. Zaraz przetestuję, czy to ruszy na A500...
@OSH1980: No widzisz, a byłem pewien, że jeśli gry ruszą to będą działać jak powinny - masz rację, to nie jest konsola ( ͡°͜ʖ͡°) A ja nawet dodatkowy ram mam - tylko widziałem jak Pinball Fantasies przed uruchomieniem mnie informował o jego wykorzystaniu. W A600 wsio byłoby szybko?
@szczesliwa_patelnia: szybko to będzie na A1200. A600 ma identyczny procesor jak A500... chociaż to nie procesor przelicza te efekty i scrolling, bo od tego są układy specjalizowane Amigi, ale mimo wszystko - to są wolne komputerki...
@OSH1980: To mnie zmartwiłeś trochę, bo tyle nie zamierzam wydawać na Amigę a pograłbym w takie gry, nawet proste graficznie. Poszukam, może są inne lepiej zoptymalizowane.
Witam, mam takie pytanie. Czy według was jest możliwe dojeżdżać rowerem do pracy 11 km rowerem? Droga Miasteczko-wioska. Praca od 7-15 więc w sumie spoko jak na rower. Ewentualnie jakiś elektryczny DOBRY rower? Poleci ktoś coś? #rower #rowery
Mam 500 i czy to normalne, że gdy się dzieje więcej na ekranie w Galadze 92 i R-Type II to konsola zwalnia?
Deluxe Galagę nagrywałem ze 3 razy, za każdym razem czyta dyskietkę i pokazuje się logo, by włożyć dyskietkę z WB - standardowe, systemowe. Macie pomysł dlaczego tak się dzieje?
Po drugie: tak, to normalne - A500 nie jest specjalnie szybkim komputerem, zwłaszcza, jeżeli na ekranie dużo się dzieje.
Po trzecie - Deluxe Galaga to gra działająca systemowo i chyba potrzebuje jakichś bibliotek. Możesz mi podesłać tego ADF-a, z którego nagrywałeś?
http://www.emuparadise.me/Amiga_ROMs/Deluxe_Galaga/5954
Gra jest darmowa, ale na stronie autorów widzę tylko w dziwnym formacie na Amigę.
Coś innego w tych klimatach polecisz? R type też jest spoko, ale w Galagę lepiej mi się gra - tylko te zwolnienia trochę przeszkadzają.
http://www.thecryptmag.com/Online/20/EdgarInterview.html
Wyłapałem fajny kwiatek:
http://hol.abime.net/hol_search.php?N_ref_genre_category=17&N_ref_genre_subcategory=125&N_ref_genre_scrolltype=9&N_ref_genre_dimension=1&N_ref_hardware=11
W A600 wsio byłoby szybko?
@OSH1980: Nie do końca. Odpal to na Amidze 500 z dobrym turbo, choćby z modem na 14MHz a zobaczysz że procek robi robotę.