#lublin #internet #upc #internetmobilny Mirczeki właśnie zamieszkałem w Lublinie na Nowym Świecie i muszę sobie ogarnąć jakiś internet. Zastanawiam się nam UPC albo Multimedia. Co polecacie? Może jakieś mobilny jeszcze wziąć pod uwagę?
@rtg_: ciągle słyszę że działa co raz lepiej i tak zaproponowałem, może ktoś coś doradzi. Po drugie mieszkanie mam wynajęte i umowa w kablu to max 12 miesięcy.
@kudlaty9102: ja co prawda mieszkam poza lublinem, ale tam tez nie bedzie problemu. Korzystam z internetu mobilnego LTE z plusa. zero problemów, prędkośc realna (gdy antena lezy na parapecie w domu zamiast być zainstalowana na dworze) ok 20mb/s
@kudlaty9102: Korzystam z UPC od hm.. jakichś 5-6 lat i nie mam zastrzeżeń. I to oczywiste, że mając do wyboru mobilny i kablowy zawsze trzeba brać kablowy :P.
@kudlaty9102: weź upc mam 120 Mbit/s i teraz tyle na wifi poleciało jak na obrazku, a nie jest to jakieś niecodzienne zjawisko, a raczej norma, a jeszcze leciała muzyka na chromecast audio, więc pewnie też coś tam transferu zabrało.
Jak będziesz miał wybór, to weź compala, ma najlepsze wifi ze wszystkich jakie oferują, w innych przypadkach tylko własny sensowny router uratuje sytuację.
@piotreek88: udało mi się podpiąć pod task gda przez WinSCP tylko tak się zastawiam jak przeliczyć prędkość z Mb/s na KB/s. Bo przy tym pakiecie co wybrałem wynika że powinienem mieć 15360 KB/s. Cyba że się pomyliłem :P
Faceci, jak podoba wam sie ta kobieta ? Kobiety, co myslicie o jej stylu ? Te brwi,rzęsy,usta, makijaż, opaleniznę, piersy, ubor itd. Ocencie jej wyglad
Mirczeki właśnie zamieszkałem w Lublinie na Nowym Świecie i muszę sobie ogarnąć jakiś internet. Zastanawiam się nam UPC albo Multimedia. Co polecacie? Może jakieś mobilny jeszcze wziąć pod uwagę?
mam 120 Mbit/s i teraz tyle na wifi poleciało jak na obrazku, a nie jest to jakieś niecodzienne zjawisko, a raczej norma, a jeszcze leciała muzyka na chromecast audio, więc pewnie też coś tam transferu zabrało.
Jak będziesz miał wybór, to weź compala, ma najlepsze wifi ze wszystkich jakie oferują, w innych przypadkach tylko własny sensowny router uratuje sytuację.
i jak będziesz testował łącze, to nie speedtest, tylko szybki ftp, jak atman czy task gda.
a masz jakies namiey jak sobie skonfigurować połączenie do serwera w np Total Commanderze?
Jak byś czegoś nie załapał to pisz :D
No i daj sobie dwa pliki po 5gb, żeby się pobierały.
Najlepiej sprawdzaj na kablu o ile masz kartę gigabit, a jak na wifi, to dopilnuj, żeby inne sprzęty nic nie pobierały, bo będzie transfer skakał.