Wpis z mikrobloga

Mam problem ze slaby zasięgiem z moim huawei p8 w pomieszczeniach. Przed przejściem do nju kupiłem startówkę i sprawdzałem zasięg na starszym telefonie (jakaś nokia) i w każdym miejscu domu zasięg 2g był zadowalający - rozmowę mogłem odbyć bez żadnego problemu, internet w domu jest mi zbędny.
Niestety w P8 już nie ma tak dobrze .., żeby porozmawiać muszę przykleić się do okna albo wyjść na zewnątrz budynku.

Do nju już pisałem - " nie planują zwiększenia mocy"

Czy jest jakaś opcja, żeby poprawić jakoś rozmów ?

#smartfon #huawei #njumobile #android #p8
  • 13
@biju: jak uważasz. Operator GSM może zamontować ci repeater i masz spokój.
Znajomy tak dogadał na zadupiu, że na kościele mają teraz repeater i ładnie śmiga im GSM.

kumpel miał przyjechali do niego i kazali mu wyłaczyc bo zagłusza, to było rok temu, coś sie zmieniło ?

Kto do niego przyjechał, policja? Co zagłuszał? Jak miał swojego BTS to może i zagłuszał.
Nikt nie każe ci montować repeatera wysokiej mocy.
@biju: zgłaszasz się do operatora, że u was na wsi jest kiepski zasięg. Zbierasz parę osób i czekasz na odpowiedź.
Zapewne ktoś przyjedzie i dokona pomiarów.
@biju: Nie wiem na czym to polega ale nju ma gorszy zasięg niż Orange mimo, że to de facto ten sam operator i te same nadajniki. Sprawdzone info (obydwie karty w tym samym telefonie i w tym samym miejscu sprawdzane). Ja będę rezygnował w przyszłym miesiącu z tego powodu z nju bo to #!$%@? żałosne żeby chodzić w środku miasta i zasięgu szukać jak w jakimś lesie...